V BRUSLJU SE HVALIJO Z DROBIŽEM: Pompozno najavili dobavo novih 4 milijonov cepiv

Svet

Evropska komisija je s farmacevtskima podjetjema Pfizer in BioNTech dosegla dogovor o dobavi dodatnih štirih milijonov odmerkov cepiva proti covidu-19 v naslednjih dveh tednih, je danes sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen

Dodatna pošiljka cepiva bo namenjena najbolj prizadetim območjem v uniji, kjer so žarišča novih, bolj agresivnih različic novega koronavirusa. Državam članicam bo pomagala v prizadevanjih za nadzor nad širjenjem novih različic virusa, ciljno cepljenje zlasti v obmejnih regijah pa bo pomagalo zagotoviti ali obnoviti prost pretok blaga in ljudi, kar je ključno za delovanje zdravstvenih sistemov in enotnega trga, je sporočila predsednica komisije.

V regijah, kot so Tirolska v Avstriji, Nica in Moselle v Franciji, Bolzano v Italiji ter nekateri deli Bavarske in Saške v Nemčiji, pa tudi v številnih drugih državah članicah, se je število okužb in hospitalizacij v zadnjih tednih strmo povečalo, zaradi česar so države članice sprejele stroge ukrepe, nekatere so znova uvedle nadzor na notranjih mejah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija