V bližini Ajdovščine zbit kolesar

Vipavska dolina

Preteklo sredo se je blizu Ajdovščine zgodila prometna nesreča, v kateri je 18-letni kolesar utrpel hude telesne poškodbe.

Kolesar se je peljal po regionalni cesti iz smeri Ajdovščine proti Vipavi. V bližini križišča za naselje Kožmani ga je dohitela 27-letna voznica avtomobila, ki pa  glede na okoliščine – kolesar je bil oblečen v temna oblačila, kolo ni imelo prednjega žarometa in zadnje pozicijske svetilke ter brez zadnjega odsevnika –  kolesarja ni opazila. Tako je s prednjim levim delom vozila trčila v kolesarja; slednji pa je po trčenju poškodovan obležal v jarku z vodo.

Voznica avtomobila je po prometni nesreči skupaj z očetom pomagala kolesarju, ki je padel v jarek, tako da sta ga potegnila iz vode na suho. Kasneje so poškodovanemu kolesarju ustrezno zdravniško pomoč na kraju nesreče nudili tudi reševalci in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V zvezi z omenjeno prometno nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in pristojno novogoriško tožilstvo. Glede na zbrana obvestila in ugotovljena dejstva ter težo telesnih poškodb bodo ajdovski policisti zoper 27-letno voznico avtomobila podali ustrezen ukrep. Policisti pa bodo prav tako ukrepali zoper omenjenega kolesarja zaradi kršitve prometne zakonodaje.

Deli novico: