Policija mora vozila s pnevmatikami Lassa izločiti iz prometa

Slovenija

Policija mora vsa vozila, ki imajo nameščena avtomobilske pnevmatike znamke Lassa, izločiti iz prometa, saj sta v minulih dneh v dveh primerih počili dve pnevmatiki na različnih vozilih, so sporočili z Generalne policijske uprave. Policijske enote bodo za delo z ustreznim razporejanjem uporabile ostala vozila ali poskrbele za premontažo pnevmatik.

En primer se je zgodil na območju Policijske uprave Nova Gorica, drugi pa na območju Policijske uprave Koper. Zaradi možne nevarnosti pri upravljanju s temi vozili, jih bodo izločili. Kjer bodo izvedli premontažo, bodo uporabili zimske pnevmatike na zalogi.

Nacionalni forenzični laboratorij bo v prihodnjih dneh izvedel preiskavo poškodovanih pnevmatik in po prejetem mnenju bo vodstvo policije sprejelo nadaljnjo odločitev. Če pa se bodo v preiskavi potrdili negativni elementi pnevmatik Lassa, bodo za vozila po pogodbi nabavili nove, so še zapisali na policiji.

Policisti so nedavno opozorili tudi na vprašljivost pnevmatik Goodride. Prometni strokovnjaki so omenjene pnevmatike testirali in so se slabo obnesle. Sledilo je navodilo notranjega ministrstva, da se omenjene pnevmatike odstranijo s policijskih vozil z vgrajenim sistemom Provida.

Deli novico: