V BiH STOPILI NA PRSTE PONAREJEVALCEM DIPLOM: Zasegli denar in dokumentacijo, pridržanih več zaposlenih na univerzah

Svet

V Bosni in Hercegovini danes poteka obsežna preiskava zaradi suma ponarejanja univerzitetnih diplom. Kot je sporočilo državno tožilstvo, so zaplenili večjo količino denarja in dokumentov ter pridržali več zaposlenih na univerzah.

V središču preiskave, ki je rezultat večletnega preiskovalnega dela, je devet posameznikov in devet visokošolskih ustanov. Preiskava poteka v Banjaluki, Vzhodnem Sarajevu, Mostarju, Bijeljini, Prijedoru, Kozarski Dubici, v Brčkem in Travniku.

Policisti so doslej zaplenili večjo količino denarja, ki izvira iz nezakonitih dejavnosti, in fakultetne dokumentacije, so sporočili z državnega tožilstva.

Pridržali so tudi več zaposlenih na univerzah v BiH, ki jih sumijo kaznivih dejanj organiziranega kriminala, nezakonite trgovine, pranja denarja, pa tudi hujskaštva, zlorabe položaja ali pooblastil, ponarejanja ali uničevanja uradnih dokumentov in ponarejanja uradnih listin.

Akcija je po navedbah tožilstva BiH del boja proti sistemski korupciji ter prizadevanj za pregon oseb, ki povzročajo veliko škodo pravni državi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .02. 2023 ob  08: 08
upajmo, da na sodišču ne bodo izločili vseh dokazov