V AVSTRIJI PRVIČ MANJ AKTIVNIH OKUŽB KOT DAN PREJ: Vendar pa več ljudi potrebuje zdravljenje v bolnišnici

Svet

V Avstriji so danes prvič zabeležili manj aktivnih okužb z novim koronavirusom kot dan prej. Trenutno imajo v državi 8220 aktivnih primerov, kar je 155 manj kot dan prej. Hkrati so potrdili 645 novih okužb. Ponovno se je povečalo število bolnikov s covidom-19 v avstrijskih bolnišnicah. V treh zveznih deželah so sprejeli dodatne ukrepe.

Od ponedeljka so v državi opravili 14.552 testov na okužbo z novim koronavirusom, skupno doslej že skoraj 1,5 milijona testov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V avstrijskih bolnišnicah se zdravi 264 bolnikov. Dodatno so v zadnjih 24 urah na običajne oddelke sprejeli 26 bolnikov s covidom-19 in na intenzivni negi osem novih bolnikov. Število bolnikov se je danes v primerjavi s ponedeljkom povečalo za slabih 12 odstotkov, in sicer s 67 na 75.

V Avstriji je zaradi covida-19 doslej umrlo 771 ljudi, v zadnjem dnevu štirje. Skupno so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 39.303 ljudeh. Ponovno so danes največ novih okužb potrdili na Dunaju, 205. Po 86 novih okužb so potrdili v Zgornji Avstriji in na avstrijskem Štajerskem, na Gradiščanskem 14 in na avstrijskem Koroškem 11. Najjužnejša avstrijska zvezna dežela ostaja edina z manj kot sto aktivnimi okužbami.

So pa v treh avstrijskih zveznih deželah, Tirolska, Predarlsko in Solnograška, zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom sprejeli dodatne ukrepe. Lokali na zahodu Avstrije bodo morali poslej vrata zapreti ob 22. uri. Doslej so bili lahko odprti do 1. ure. Ukrep bo začel veljati v petek, zaenkrat za tri tedne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija