V ANKARANU PES UGRIZNIL 12-LETNICO: Lastnica ga ni imela na povodcu

Kronika

V  Ankaranu je včeraj ob 13.28 pes, ki ga 37-letna lastnica ni imela na povodcu, rahlo ugriznil 12-letno deklico, ki pa pri tem ni bila poškodovana. Zaradi kršitve določil zakona o zaščiti živali bodo policisti zoper lastnico psa uvedli hitri postopek z odločbo.

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave (PU) Koper intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 167 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda in miru pa intervenirali v dveh primerih.

Ob 6.55 je na avtocesti A1 pred viaduktom Ravbarkomanda prišlo do trka med tovornim vozilom in kombijem. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki ni vozil po sredini svojega voznega pasu. Nastala je zgolj materialna  škoda, policisti pa so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Policisti posredovali v centru Kopra

Včeraj popoldne ob 14.20 so koprski policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v stanovanju na Muzejskem trgu. Ugotovili so, da je šlo za spor med zakoncema. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru so obema izdali plačilni nalog.


Na mejnem prehodu Dragonja so policisti 36-letnemu državljanu BiH zasegli električni vodnik, prirejen v hladno orožje oz. gumijevko. Ker je šlo za prepovedan predmet, so mu ga zasegli, zoper njega pa uvedli hitri postopek z odločbo. Globo v skupni vrednosti 350 evrov je kršitelj plačal na kraju.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 22 oseb, ki so nedovoljeno vstopile na območje Slovenije. Ena oseba, državljan Slovenije, je bila po postopku izpuščena, ostali pa bodo vračani po zaključenih postopkih.

Policijska enota PPIU Koper je obravnavala 15 ilegalnih pribežnikov, PP Ilirska Bistrica šest, PP Piran pa enega. Med njimi je bilo 13 državljanov Pakistana, šest Afganistancev, dva Alžirca in en Slovenec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Artu |  29 .10. 2020 ob  13: 29
13
Pes je odraz vedenja in vzgoje svojih lastnikov. Pes sam Po sebi ni kriv kriv je lastnik! V obcini Koper imamo odlok da morajo biti vecji, nevarni psi privezani in imeti nagobcnik. Koliko ljudi se drzi pravil vam je jasno ce se sprehodite po mestu