V 'AKCIJO' STOPILI ČOPIČI: Starši in otroci polepšali igrišče na Markovcu (FOTO)

Koper

Krajevna skupnost (KS) Žusterna si pod sloganom "Bodi dosegljiv – na igrišču" aktivno prizadeva za urejanje otroških igrišč na tem območju Kopra. S tem si želijo otroke spodbuditi, da bi več časa preživeli na prostem z vrstniki in manj pred elektronskimi napravami.

Starši in otroci iz KS Žusterna so se po lanski uspešni poslikavi zidov pri igrišču OŠ Antona Ukmarja tokrat uspešno lotili in zaključili še enega od projektov ureditve igrišč. Poskrbeli so za lepšo podobo otroškega igrišča pod Beblerjevo ulico na Markovcu v Kopru.

Projekt sta finančno in organizacijsko podprli Mestna občina Koper in komunalno podjetje Marjetica Koper, ki sta poskrbela za čiščenje prej neurejenega zidu, za nanos bele barvne podlage in za nabavo barv.

Tako so v soboto, 19. junija, v 'akcijo' stopili otroški čopiči, ki so na prej neurejenem zidu ob igrišču ustvarili pravo galerijo na prostem. Pomoč pri poslikavah so jim nudili tudi člani navijaške skupine Tifozi Koper pod vodstvom Petra Karasa in mojster grafitov iz Izole Danijel Gregorič. Starši in otroci KS Žusterna vabijo na ogled umetnin ter skupno druženje in igro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  21 .06. 2021 ob  14: 17
Videl.
Zelo lepo.
Artu |  21 .06. 2021 ob  11: 24
Bravo otroci, starši in vsi tisti ki so pomagali. Ustvarili ste privlacno okolje za vse otroke. Se več takih akcij po celi obali.
kanarin |  21 .06. 2021 ob  08: 25
Bravo in res vse pohvale vsem udeleženim v tej akciji, tako organizatorjem, kot staršem in otrokom ki so sodelovali pri poslikavah. Lahko si samo želimo čimveč takih akcij, ki poleg tega da polepšajo oz uredijo bivalno okolico hkrati tudi krepijo (dostikrat kar preceč odtujene) medsebojne odnose med stanovalci blokovskih naselij.