UVOD V KULINARIČNO SEZONO: V Izoli dnevi špargljev, v Portorožu kulinarični pohod

Izola

V Izoli danes z akcijo Dnevi špargljev vstopajo v novo sezono kulinaričnih akcij oz. dogodkov, ki jih v sodelovanju z lokalnimi gostinci organizira Turistično združenje Izola. V okviru prve akcije, ki bo trajala vse do 28. aprila, bo sodelovalo kar 18 izolskih gostiln in restavracij.

Dnevom špargljev bodo junija sledili že tradicionalni dnevi domačih pedočev oz. klapavic, letos pa se pridružujeta še nova kulinarična dogodka. Septembra oz. oktobra bo Izola tako gostila še dneve bakalaja (polenovke) in dneve kraljestva ribe. Za oba dogodka bodo gostinci pripravili tudi posebne menije.

Sicer pa bodo v izolskem turističnem združenju tudi letos nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke. Kulinaričnim dogodkom bodo namenili tudi več sredstev za oglaševanje.

V letošnjem letu bodo po vzoru preteklega leta prav tako nadaljevali s predstavitvami kulinaričnih zgodb na spletu. Lokalno gostinsko ponudbo bodo pri tem predstavljali tudi z zgodbo - od kmeta ali ribiča, do priprave (recepta), predstavitve chefa (ali restavracije). V nastajanju je tudi krajši kulinarični promocijski video spot, napovedujejo v Izoli.

Obiskovalci slovenske Istre pa se lahko v nedeljo ustavijo tudi v Portorožu. Izpred tamkajšnje marine namreč Športno kulturno izobraževalno društvo Jaz sem najboljši pripravlja kulinarični pohod, na katerem bodo pohodniki na stojnicah ob progi lahko okušali istrske dobrote.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija