USTRELIL BIVŠE DEKLE, NJENEGA PRIJATELJA, BRATA IN STARŠA: Počutil naj bi se izdanega in zavrnjenega

Kronika

Po petkratnem umoru, ki se je oktobra lani zgodil v avstrijskem Kitzbühlu, se je danes na sodišču v Innsbrucku začelo sojenje 26-letnemu obtožencu. Ta naj bi v družinski hiši ustrelil svoje 19-letno nekdanje dekle, njene starše, brata in njenega prijatelja. Ozadje dejanja naj bi bila prekinitev večletnega razmerja s strani dekleta julija lani.

Fotografiji sta simbolični.

Storilec naj bi tako orožje kot naboje dobil iz sefa svojega v tujini živečega brata. Po dejanju se je sam predal policiji. Odpeljal se je na policijsko postajo v mestu, predal svoje orožje in dejal, da je pravkar ubil pet ljudi.

Policijska preiskava je njegovo priznanje potrdila, je danes v uvodnem nagovoru dejala tožilka. Glede na psihiatrično oceno je bil obtoženec v času dejanja nekoliko pod vplivom alkohola, a priseben. V krvi je imel po besedah tožilke med 0,6 in 1,65 promila alkohola.

Odvetnica obtoženega, ki mu sodijo zaradi obtožb umora, je medtem poudarila, da gre za "nenavadno dejanje", v nasprotju s poročili v medijih pa naj ne bi šlo za običajno dejanje iz ljubosumja. "Veliko bolj kompleksno je," je dejala. Njen klient naj se nikoli ne bi naučil izražati svojih čustvenih potreb. Imel naj bi veliko željo po stabilnosti, je odvetnica citirala navedbe iz psihiatrične ocene.

V noči pred dejanjem je v nočnem klubu srečal svoje nekdanje dekle, ki jo je želel pridobiti nazaj, a ona ni tega ni hotela. "S strani svoje nekdanje prijateljice in njene družine se je počutil izdanega in zavrnjenega," navedbe odvetnice še povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot dodaja, je proces deležen velikega zanimanja medijev iz tujine, zlasti Nemčije. V sodno dvorano imajo sicer zaradi s koronavirusom povezanih omejitev dostop le akreditirani mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija