USTANOVNA SEJA NADZORNEGA SVETA LUKE KOPER: Menjave na čelu družbe?

Koper

Nadzorni svet Luke Koper se bo po nedavnem imenovanju novih članov, predstavnikov kapitala, danes sestal na ustanovni seji. Tako je pričakovati, da bodo nadzorniki imenovali predsednika in njegovega namestnika, morebitna razprava o menjavah na čelu družbe pa naj ne bi bila na dnevnem redu.

Poleg izvolitve novega predsednika in namestnika predsednika nadzornega sveta si bodo nadzorniki na ustanovni seji razdelili delo po komisijah ter se dogovorili o nadaljnjem delu. Točke o morebitni razrešitvi uprave družbe na čelu z Dimitrijem Zadelom naj ne bi bilo na dnevnem redu današnje seje, čeprav so presenečenja vedno mogoča.

Na skupščini delničarjev konec junija so na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) imenovali pet novih nadzornikov družbe, predstavnikov kapitala. Nadzornikom Radu Antoloviću, predsedniku nadzornega sveta Urošu Iliću, Milanu Jelencu, Andražu Lipotu in Barbari Nose je namreč 1. julija potekel mandat. Na predlog SDH so delničarji za nadzornika Luke Koper ponovno izvolili Antolovića, družbo pa mu delajo še Andrej Koprivec, Božidar Godnjavec, Franci Matoz in Nevenka Črešnar Pergar.

Luka Koper je lani kljub oteženim razmeram zaradi epidemije covida-19 dosegla 32 milijonov evrov čistega dobička. V zadnjem obdobju je družba zaključila več pomembnih investicij, med katerimi prednjači podaljšanje operativne obale kontejnerskega terminala za sto metrov. Zadovoljstvo nad delom sedanje uprave je večkrat izrazil tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .07. 2021 ob  12: 45
-1
kdo bo zdaj marešalotu plačeval položnice?
Obala1 |  12 .07. 2021 ob  09: 29
Matoz v Naduornwm svetu ? To je ze zajebancija ….siptar nas res zajebava ko je postavil tega “strokovnjaka” notri …to ti je kot, da ti lisica pazi na kokoši :-)
vseved |  12 .07. 2021 ob  08: 43
Matoz novi predsednik nadzornega sveta?