USPOSABLJANJE ZA OLJKARJE NA SPREMENJENI LOKACIJI: Spremljali ga boste lahko tudi v živo prek spleta

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obvešča, da bo četrtkovo usposabljanje z naslovom "Vodni viri, vodno dovoljenje ter strokovna in finančna podpora namakanju" potekalo na spremenjeni lokacij, in sicer na sedežu Alma Mater Europaea (AMEU-ECM) na Trubarjevi ulici 1 v Kopru. Usposabljanje, ki ga organizira Inštitut za oljkarstvo Znanstveno-raziskovalnega središča (IZO ZRS) Koper, se bo pričelo v četrtek, 16. 7. ob 16. uri in ga bo zaradi zapolnitve mest moč spremljati tudi v živo prek Facebooka.

Usposabljanje se bo pričelo z uvodom in pozdravnim nagovorom vodje projekta dr. Maje Podgornik z Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper. V nadaljevanju bodo udeleženci dobili številne koristne informacije, in sicer o vodnih virih in vodnem dovoljenju (predavala bo Helena Gramc iz KGZ Novo mesto), o sistemu za podporo odločanju v namakanju (prof. dr. Marina Pintar iz Biotehniške fakultete) ter o možnostih pridobitve nepovratnih finančnih sredstev za vzpostavitev namakalnih sistemov v okviru Programa razvoja podeželja (Katarina Žagar iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano).

Prisluhnili bodo tudi izkušnjam s pridobivanjem finančnih sredstev za vzpostavitev namakalnih sistemov v okviru podukrepa – 4. 1. Podpore za naložbe v kmetijska gospodarstva – Podnebne spremembe in okolijska mehanizacija (KGZ Novo mesto).

Zaradi še vedno veljavne omejitve druženja je število udeležencev na dogodku omejeno. Posledično pa zaradi velikega zanimanja in zagotavljanja osnovnih temeljnih higienskih ukrepov prijava ni več možna. Kdor se dogodka ne bo udeležil, bo lahko spremljal njegov prenos v živo prek Facebook profila ZRS Koper. Kasneje bodo na njihovi spetni strani https://www.zrs-kp.si/ in na Youtube kanalu predstavili tudi prispevke avtorjev.

Usposabljanje je obvezno za kmetijska gospodarstva, ki so člani partnerstva projekta "Avtomatizacija in ekonomska upravičenost namakanja v oljkarstvu".

Vabljeni k ogledu v čimvečjem številu!

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija