USPEŠNI TUDI KOPRSKI ROKOMETAŠI: Na tekmi brez pretresov ugnali Ribničane

Koper

Rokometaši Rika Ribnice so na včerajšnji zaostali tekmi 5. kroga lige NLB doma izgubili proti Kopru s 26:30 (12:15).

Ribničani in Koprčani so bili pred tekmo na 7. in 8. mestu sosedje na sredini razpredelnice, le da so imeli prvi s tremi zmagami ob tekmi več dve točki prednosti. Po boljšem drugem polčasu so tretjo zmago sezone zabeležili Koprčani in z Ribničani zamenjali uvrstitev. Po tritedenskem prisilnem "koronskem" počitku so prvič igrali varovanci Damjana Škaperja, koprski trener Uroš Rapotec pa je svojo ekipo v DP vnovič vodil po skoraj mesecu dni.

Koprčani so dobili izenačen prvi polčas proti dolenjski zasedbi s tremi goli prednosti, pred tem so po tesnem vodstvu s 13:12 zabili edina gola v zadnji minuti prvega dela.

Po štirih minutah nadaljevanja je bilo po delnem izidu 5:0 že 18:12 za Koper. Bor Breznikar je v 40. minuti povišal prednost na 22:15 in Koprčani so nato tekmo brez pretresov popeljali do zmage. Štiri minute pred zaključkom je bilo 30:22, Ribničani so s štirimi goli v nizu nato le ublažili tretji zaporedni poraz.

Konec oktobra so zaradi več okužb z novim koronavirusom odpadle vse tekme 8. kroga lige NLB, razen dvoboja Krke in Celja (30:32). Rokometaše naslednjo soboto čakajo tekme 9. kroga DP, Koprčani bodo igrali v Celju proti Pivovarni Laško, Ribničani bodo v Izoli gostovali pri ekipi Butan Plini.


* ŠC Ribnica, sodnika: Dejan in Igor Ivančič.
* Riko Ribnica: Bojić, Glavan, Klarič, Strmljan, Eskeričić 2, Knavs 6, Ranisavljević 2, Miličević 3, Pahulje, B. Nosan 3 (2), Cimerman, Žagar 3, Pucelj 1 (1), M. Nosan, Atanasov, Setnikar 6 (1).
* Koper: Jelovčan, Štavar, S. Slatinek Jovičić 7, Žagar 2, Dolenc 1, Pavlović 1, Poklar 8 (5), Moljk 2, Smolnik 1, Marič, Zugan 4, Makuc, Kete 1, Breznikar 3, Sanabor, Furlan, Muminović.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 5 (4), Koper 6 (5).
* Izključitve: Riko Ribnica 14, Koper 10 minut.
* Rdeči karton: Marić (27.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija