USPEŠNI NASTOPI SLOVENCEV: V Lipici se je zaključilo balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju

Slovenija

Slovenske tekmovalke Birgit Fabris Sauer, Urša Vadnjal in Neža Šarc so poskrbele za vznemirljiv zaključek balkanskega prvenstva v dresurnem jahanju na velikem hipodromu v Lipici. V najpomembnejši finalni tekmi so nastopile zadnje in se podale v boj za zmagovalne stopničke. Sauerjeva s kobilo Rio je bila srebrna, Vadnjalova s Cupidom bronasta.

Neža Šarc s konjem Aristotilas osvojila sedmo mesto. Zmagala je Angela Sklavounos s konjem Quanderas iz Grčije.

Prva dama slovenske ekipe Sauerjeva je bila z rezultati zelo zadovoljna: "Vse smo se odrezale zelo dobro, ponosna sem na vso slovensko ekipo, tudi na mlajše tekmovalke. Zelo dobro delamo skupaj in se povezujemo, imele smo tudi lepe rezultate. Na svojo kobilo Rio sem zelo ponosna, ker mi - vedno, tudi v napornih dnevih, kakršen je bil danes -, da vse. Rezultati so zares odlični."

Kar tri zaporedne zmage je od petka do nedelje nanizala Ines Fridau Tivadar (na fotografiji spodaj) s konjem Desto v kategoriji mladih jahačev.

Mladinke so že v petek poskrbele, da je zadonela slovenska himna, saj so za Slovenijo osvojile prvo mesto v ekipni razvrstitvi. K temu je z drugim mestom največ prispevala Brina Mihevc s konjem Jabberwocky Chippendale - bila je tudi srebrna v posamični razvrstitvi -, članice zlate ekipe pa so bile tudi Taša Rojko s kobilo Hexy Hit, Jana Ušen s konjem Felix Boy in Ula Kos s konjem Cinar-Tar.

V Lipici se je tako končalo balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju, ki se je prvič odvijalo v Sloveniji in je pritegnilo 53 tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Grčije, Romunije, Turčije in Slovenije, so sporočili prireditelji tekmovanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija