USPEŠEN ZAKLJUČEK AKCIJE: Marjetkomobil zbral skoraj 10 ton nevarnih odpadkov

Koper

Med 9. in 20. junijem je v Mestni občini Koper in Občini Ankaran potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Mobilna zbiralnica Marjetkomobil, ki so ga na Marjetici Koper lani opremili prav za tovrstne akcije, je sprejela v 10 dneh skoraj 10 ton nevarnih odpadkov.

V tem času je mobilna zbiralnica Marjetkomobil obiskala vse krajevne skupnosti in odpadke zbirala na kar 60 lokacijah. Med zbranimi odpadki so odsluženi akumulatorji in baterije, zdravila, pesticidi, kozmetični izdelki, čistila, topila, lepila in kisline, barve, laki in spreji, motorna in jedilna olja ter neonska in halogenska svetila in seveda zdravila. Tehtanje na deponiji je pokazalo zbirno težo 9461 kg.

Na Marjetici navdušeni nad uspešnostjo akcije

Kako komentirajo uspešen zaključek akcije smo povprašali na Marjetici Koper. "Skrbelo nas je, da bo odzivnost občanov zaradi obdobja po epidemiji manjša. Tudi deževni dnevi niso bili naklonjeni izvedbi. Zato smo vse zainteresirane k sodelovanju povabili prek različnih komunikacijskih kanalov. Uporabili smo oglase na radiu, Facebook objave, na plakatnih mestih in led zaslonih v našem upravljanju smo postavili plakate in oglase. Nenazadnje so tudi objave na Regionalovem portalu pripomogle k zelo uspešni izvedbi akcije. Zahvaljujemo se občanom in občankam za odzivnost in pomoč," je dejal tiskovni predstavnik Marjetice Dimitrije Šamšal.