USPEH EME KLINEC ZAČINIL ŠE LANIŠEK! Z drugim mestom še desetič v sezoni na stopničkah

Slovenija

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (296,6 točke) je zmagovalec tekme za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Drugo mesto je zasedel najboljši Slovenec Anže Lanišek (293,9) in še desetič v tej sezoni ter 23. v karieri stopil na zmagovalni oder. Tretje mesto je pripadlo Poljaku Dawidu Kubackemu (281,3).

???? ???? 10. stopničke sezone za Anžeta Laniška, BRAVO! ???? ???? Čestitke za 2. mesto v Willingenu! ???? ???? ???? #sloskiteam #junakizime

Posted by Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si on Saturday, February 4, 2023

Lanišek je na stopničke stopil po skoraj mesecu dni, ko mu je to uspelo na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu. Petič je bil v tej sezoni drugi, Granerud pred njim pa je bil danes za malenkost boljši. Slavil je 21. zmago v karieri, osmo v tej sezoni in storil še en korak proti drugemu velikemu kristalnemu globusu. Prvega je osvojil v sezoni 2020/21.

Do točk je prišlo še pet slovenskih skakalcev. Drugi najboljši med varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote je bil Žiga Jelar (255,2) na 11. mestu. Tik za njim je končal Timi Zajc (244,3), ki je brez večjih težav nastopil po petkovem strašljivem skoku in padcu pri 161,5 m.

Lovro Kos (233,9) je v drugi seriji pridobil deset mest in bil 19., Domen Prevc (225,8) pa jih je izgubil šest za končno 24. mesto. Žak Mogel (200,6) je bil 30. in petič v karieri osvojil točke za svetovni pokal.

Ema Klinec z drugim mestom do petih stopničk v sezoni

Slovenka Ema Klinec (256,3 točke) je na tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal v nemškem Willingenu zasedla drugo mesto. S sijajnim finalnim skokom jo je ugnala le domačinka Katharina Althaus (264,4). Tretje mesto je pripadlo Japonki Sari Takanashi (245,7).

Štiriindvajsetletna slovenska skakalka je še tretjič zapovrstjo tekmo svetovnega pokala zaključila na drugem mestu. To ji je uspelo tudi na zadnjih tekmah v Hinterzartnu pretekli konec tedna. Pred tem je na stopničkah dvakrat stala še v Sapporu na začetku januarja, ko je bila prav tako dvakrat druga.

✨Znova se je izkazala Ema Klinec, ki je v Willingenu poletela do 2. mesta! ✨ Bravo Ema! ???? ???? ???? #sloskiteam #junakizime

Posted by Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si on Saturday, February 4, 2023

Skupno so to njene 21. posamične stopničke v karieri. Zmagala je enkrat, in sicer v Nižnjem Tagilu novembra 2021.

V finalu sta od varovank glavnega trenerja slovenske reprezentance Zorana Zupančiča nastopili še Maja Vtič (167,7) in Katra Komar (122,5). Vtič je v finalu izgubila eno mesto in končala na 21., Komar pa je izgubila dve mesti za končno 29. mesto. Nejka Repinc Zupančič (43,8) je bila 31. in za las zgrešila prve točke v svetovnem pokalu.

Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da v Willingenu zaradi slabe forme ne bo več skakala Nika Križnar. V petek je nastopila na mešani ekipni tekmi, a se tam ni izkazala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija