USODNE POČITNICE V PORTOROŽU: Vzrok smrti turistke bo razkrila obdukcija

Kronika

Tudi v izdihljajih poletne sezone moramo poročati o novi smrti na naših plažah. Tragedija se je danes okoli 9.45 zgodila na plaži na Bernardinu, kjer je reševalec iz morja potegnil utopljenko, turistko iz Avstrije.

Fotografiji sta simbolični. 

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so iz morja na plaži na Bernardinu v piranski občini ob 9.45 potegnili utopljenko in takoj pričeli z oživljanjem, a je kljub hitremu posredovanju, tako reševalca iz vode kot reševalcev nujne medicinske pomoči, oseba preminula.

Dogodek nam je potrdila tudi Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprskih policistov. Kot nam je povedala, je bil zdravnik na kraju dogodka že pred prihodom policistov. Žensko je oživljal, a ji žal ni bilo več pomoči, tako da je lahko le potrdil njeno smrt.

Gre za državljanko Avstrije, rojeno leta 1941. Upokojenka je bila nastanjena v enem izmed portoroških hotelov. Zjutraj je s skupino avstrijskih gostov prišla na plažo na Bernardinu. Medtem ko so ostali odšli na sprehod, se je ona odločila za plavanje v morju. Kmalu jo je reševalec iz vode opazil na gladini, obrnjeno na trebuh. Izvlekel jo je iz vode, a je kljub hitremu posredovanju umrla.

Zdravnik je potrdil smrt zaradi utopitve ali zastoja srca. Točen vzrok smrti bo potrdila obdukcija, nam je še povedala Leskovčeva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija