USLUŽBENEC EVROPSKEGA PARLAMENTA ŠEST LET POSILJEVAL PSE: Sodišče mu je danes določilo kazen

Kronika

Občinsko kazensko sodišče v Zagrebu je danes za krivega spoznalo uslužbenca Evropskega parlamenta Ivorja Ivaniševića in ga obsodilo na eno leto zapora. Kriv je spolne zlorabe dveh psov.

Ivor Ivanišević

Po sodbi mora Ivanišević plačati tudi stroške, ki so nastali s kazenskim postopkom, za pripravo ugotovitev in mnenj veterinarskega izvedenca, za psihiatrično izvedenko in sodne stroške, v skupni vrednosti dobrih 29 tisoč kun ali slabih 3900 evrov.

Kot olajševalno okoliščino pri izreku sodbe je sodišče upoštevalo, da Ivanišević še nikoli ni bil obsojen, kot oteževalno pa daljše časovno obdobje, v katerem je bilo kaznivo dejanje storjeno.

V skladu z besedilom sodbe je bil Ivanišević spoznan za krivega, ker je v obdobju od nedoločenega datuma leta 2009 do 21. septembra 2015 na različnih naslovih na Hrvaškem in v stanovanju, ki ga je uporabljal v Zagrebu, spolno zlorabljal svoja psa pasme rodezijski grebenar, z namenom, da zadovolji svoj spolni nagon, s tem pa jima je namenoma povzročal nepotrebne bolečine. Z namenom, da bi mu dovoljevala telesno zlorabo, je psički odvzel vodo in hrano, s tem pa ji povzročil nerazumne bolečine in trpljenje, piše Index.hr.

Kot spominja hrvaški portal, je Ivanišević po obtožnici psičko stradal, nato pa ji hrano in vodo ponudil kot nagrado po posilstvu. Vse to je posnel in dokumentiral na stotine CD-jev in DVD-jev, ki jih je policija našla v njegovem stanovanju.  Mediji so pisali, da je Ivanišević po spletu pošiljal fotografije psov v spolnih pozah z moškimi in fotografije spolnih organov. V enem od številnih elektronskih sporočil je opisal, kako je poskušal s psi imeti sadomazohistični odnos. Fotografije je poslal celo z elektronskega naslova svojega podjetja, registriranega za grafično oblikovanje, zato preiskovalcem ni bilo težko razkriti njegove identitete. Med preiskavo njegovega stanovanja je bilo najdenih 111 DVD-jev in CD-jev, preiskovalci so mu odvzeli tudi pomnilniške kartice in mobilne telefone.

Psička pasme rodezijski grebenič je kmalu po prihodu v zavetišče za živali zaradi poškodb, ki jih je utrpela med posilstvi, poginila. Samec je še vedno v zavetišču v Dumovcu.

Sodba je danes prišla le teden dni pred zastaranjem. Ivaniševiću so sodili v odsotnosti, saj je bil nedostopen hrvaškim organom pregona, pa tudi belgijski policiji. Ivor Ivanišević se je šest let uspešno izogibal sojenju na Hrvaškem, občinsko kazensko sodišče pa je nato zanj izdalo nalog za prijetje, potem ko se 16. marca ni pojavil na sodišču. Ivanišić je bil po vloženi obtožnici zaposlen v Evropskem parlamentu, v Direktoratu za finance, v oddelku za obračunavanje dnevnic in potnih stroškov zaposlenih v parlamentu, a je že dolgo na bolniški. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  14 .09. 2021 ob  06: 55
23
ŠKODA DA SO UKINILI SMRTNO KAZEN s takim samo javno kamenjanje do smrti