UREDITEV NEKDANJE OBALNE CESTE: Pasja plaža, plaža za gibalno ovirane, prostor rekreacije in sprostitve?

Koper

Septembra lani je PiNA, s podporo Občine Izola – Podporne točke za uresničevanje Evropske strategije za Jadransko-jonsko regijo (EUSAIR), Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za okolje in prostor, Evropskega socialnega sklada ter Interreg V-B Adrion, v sklopu Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij 2018, izvedla prvo akcijo množičnega skupnostnega načrtovanja prostora v regiji – Narišimo obalo. Dogodka na območju nekdanje obalne ceste med Koprom in Izolo se je udeležilo več kot 1000 ljudi iz celotne Slovenije, sosednje Italije in različnih evropskih držav ter z idejami zapolnilo 750 metrov role papirja. Vse zamisli so danes predstavili javnosti.

Borut Jerman

Zamisli o ureditvi nekdanje obalne ceste so pri PiNI posneli, jih proučili in sintetizirali v pisno analizo, ki so jo danes, v novih prostorih na Gortanovem trgu 15 v Kopru, predstavili javnosti. Vodja projekta Borut Jerman je povedal, da z dogodkom želijo 'nadaljevati proces sodelovanja javnosti pri načrtovanju prihodnosti obalne ceste'. Zdaj se bodo intenzivno vključili v postopke priprave regionalnega prostorskega načrta.

Kot je pojasnila avtorica analize Kaja Cunk, javnost to območje vidi kot celoto in kot območje skupnosti. Zbrane risbe in kartončki so izbrali kot podlago mešanico asfalta/betona, zelenja in skal, ob tem pa naj bi obalno cesto zapolnjevali tudi tuši, pitniki, sanitarije in stopnice za v vodo. Z zeleno, športno in prometno infrastrukturo je bilo opremljenih več kot polovica risb in kartončkov.

Kaja Cunk

Ti vključujejo kolesarsko stezo, pešpot, pomol, igrišče za splošno uporabo, zunanje športne objekte, posebno športno infrastrukturo in zelenico, prisotna pa so tudi drevesa in drevored. Obalna cesta je dojeta kot prostor sprostitve in rekreacije ter športa. Kot zavarovano območje se opredeljuje le izjemoma.

Za območje so bili podani trije predlogi specifične ureditve, in sicer pasja plaža, plaža za gibalno in senzorno ovirane ter Eurovelo (Mediteran 8, Jadran-Baltik 9).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija