UPORABNI NASVETI SUPER VARUŠKE: Staršem razkriva, kako rešiti najpogostejše težave z otroki

Trendi

36-letna Louenna Hood je varuška pri elitnih družinah. Diplomirala je na univerzi Norland in trdi, da z otroki ni problema, ki ga ni mogoče rešiti. Obstaja le napačen in pravilen pristop ter doslednost pri tem pristopu.

Obsedenost s tehnologijo

Otrokom ne dovolite, da ure in ure gledajo v zaslone. Na vprašanje o uporabi tabličnega računalnika na primer recite: "Seveda lahko dobiš svoj iPad, vendar bi rad/a, da mi pomagaš pripraviti jedilno mizo v 20 minutah." To omejuje nesmiselno uporabo tehnologije, kar je po varuškinem mnenju najslabša navada in najbolj škoduje telesnemu in socialnemu razvoju otrok.

Upoštevajte, da se otroci, mlajši od treh let, učijo predvsem tako, da posnemajo druge osebe. Zato bi morali vsi dati svoje telefone na stran in svojim otrokom pošiljati pozitivna sporočila.

Grdo vedenje za mizo

Otroke je treba naučiti pravilne uporabe noža, vilic, žlice in čakanja, da morajo vsi končati jesti, preden otroci lahko zapustijo mizo. Starši, ki tega otrok ne naučijo in grejo na primer z njimi v restavracijo, ne morejo pričakovati, da bodo otroci vedeli vsa ta pravila, če jih prej niso naučili. Bodite zgled otrokom.

Prepovejte telefoniranje in uporabo tablice med obroki. Če je le mogoče, naj družine sedijo skupaj za mizo in se pogovarjajo o svojem dnevu.

Prosjačenje in cviljenje

Imejte svoja pravila in se jih držite. Pravila Hoodove so, da je treba ustrezno jesti, spati in imeti dobre manire. Otroke je treba naučiti, da moramo biti drug do drugih prijazni in nikomur ne smemo povzročati fizične ali duševne bolečine.

Kar nočete, da se zgodi, je to, da ves čas govorite ne. Zato bodite dosledni, odločni, a pošteni in pazite, da boste vedno razumni. NE mora pomeniti samo 'NE' in ne 'MORDA NE'.

Agresija

Svež zrak ima velik vpliv na vedenje otrok, zato jih skušajte čim večkrat pustiti teči, kričati in se norčevati zunaj, najboljše v naravi. Ni dobro, da dovolite malčku, da se odziva z udarjanjem drugih ljudi z izgovorom, "saj je še majhen", nato pa ga na to neprimerno obnašanje nenadoma opozorite, ko postaja starejši. To otroke zmede in zelo razjezi in verjetno se bodo odzvali agresivno. Zato določite pravila od najzgodnejše starosti in se jih poskušajte vedno držati.

Laganje

Otroka, ki laže, kako dobro se je odrezal v igri ali koliko golov je dosegel na nogometni tekmi, ni nujno treba postavljati na laž, ker verjetno izhaja iz pomanjkanja samozavesti. Če mislite, da vaš otrok laže, da se izvleče iz določene zagate, se z njim pogovorite. Pojasnite mu, da je treba povedati po resnici in sprejeti odgovornost za lastna dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija