UPOKOJENKA IZ SEŽANE ČEZ MEJO TIHOTAPILA MIGRANTE: Zasačena med delom

Kronika

Tržaška mejna policija je včeraj zvečer v Trstu zaradi spodbujanja nezakonitega priseljevanja prijela 63-letno državljanko Slovenije. D.M. je s svojim avtomobilom v roku dobre ure čez mejo nezakonito prepeljala pet prebežnikov. S prevozom je zaslužila 1500 evrov. Trenutno se nahaja v zaporu.

Fotografija je simbolična. 

63-letna D.M. iz Slovenije je včeraj iz Slovenije v Italijo "pospremila" pet ilegalnih migrantov iz Bangladeša, starih med 17 in 36 let. Najprej je čez mejo zapeljala tri, nato pa še dva moška. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Nastanjeni so bili v sprejemni center, kjer morajo prestati karanteno. Policija je avtomobil Slovenke zasegla.

Incident se je po pisanju portala triestecafe.it zgodil v predmestju Trsta, na območju službe mejne policije, katere namen je ravno boj proti nezakonitemu priseljevanju. Agenti so na avtobusnem postajališču pred supermarketom Famila pri Sv. Soboti opazili tri tujce, za katere se je kasneje ugotovilo, da so ilegalni migranti. S parkirišča tega supermarketa so le nekaj minut prej isti agenti videli odpeljati avtomobil s slovensko registrsko tablico. To se jim je zdelo sumljivo do te mere, da so pomislili na možno povezavo med avtomobilom in tujci na postaji. In niso se zmotili.

Po približno eni uri se je na parkirišče supermarketa vrnil isti slovenski avto, pripeljal je še dva tujca, prav tako ilegalna prebežnika iz Bangladeša. Voznico, 63-letno Slovensko D.M. je policija aretirala in prepeljala v tržaški zapor.

Po pisanju Primorskega dnevnika gre za upokojenko iz Sežane, ki naj bi ilegalne migrante redno čez mejo vozila že več mesecev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija