UPANJE SE RAZBLINJA: Festivala Exit v Umagu najverjetneje ne bo

Istra

Pred nekaj dnevi je v javnosti odjeknila novica, da naj bi se priljubljen festival Exit naslednje leto preselil v Istro, natančneje v Umag. Kot kaže, se to kljub vsemu ne bo zgodilo. Župan Umaga Vili Bassanese zatrjuje, da so možnosti za to zelo majhne. 

Poročali smo že, da naj bi se eden izmed najbolj popularnih festivalov preselil v Istro. Exit je sicer ena večjih srbskih kulturnih blagovnih znamk, vsako leto pa gosti velika imena elektronske glasbe in ostale svetovne zvezde.

Umag kljub vsemu ni ena izmed opcij. Kot pojasnjuje župan Vili Bassanese, so možnosti za realizacijo takšnega projekta zelo majhne. "Počaščeni smo, vendar smo obenem realni in razumni in se zavedamo naših zmožnosti, pa tudi negotove situacije s koronavirusom," je dejal za Glas Istre. "V tem pravzaprav ne vidim nič slabega, a vprašanje je, če bi se nekaj takega lahko odvilo na našem območju in ali bi glede na potrebno logistiko in nastanitvene zmogljivosti to preneslo," je pojasnil. 

Pretirano optimističen ni niti Boris Žgomba, eden večjih strokovnjakov za hrvaški turizem. Čeprav takšni festivali veliko prinesejo k povečanju turističnega prometa in so zato več kot dobrodošli, so po njegovem mnenju možnosti za festival Exit na Hrvaškem zelo majhne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija