UNIVERZA NA PRIMORSKEM ZAPOSLUJE: K sodelovanju v novi Alumni pisarni vabijo diplomante UP FAMNIT

Koper

Univerza na Primorskem vzpostavlja novo Alumni pisarno, ki bo zagotavljala interdisciplinarno sodelovanje med diplomanti različnih študijskih področij in okoljem. Iščejo diplomanta UP Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT), člana Alumni UP. Prijava možna do 20. 1. 2023.

Alumni pisarna UP bo osrednja točka sodelovanja Univerze z okoljem, pri tem pa bo sodelovala tudi z drugimi službami in centri univerze. Vsebinsko bo delo raznoliko in kreativno. Pisarna bo skrbela za večjo vpetost in sodelovanje univerze (npr. za organizacijo družabnih, strokovnih in drugih dogodkov) tako z organizacijami, kot z diplomanti.

Skrbela bo za aktualen razvoj študijskih programov in odgovorno poslovanje univerze. Pisarna bo stična točka za nove projekte univerze, ki bodo vplivali na univerzitetni razvoj v mednarodnem in nacionalnem okolju.

UP si je že ustvarila renome inovativne in mednarodno vpete srednje velike univerze, vendar še vedno vidi dodatne možnosti razvoja v njenem:

- trajnostnem delovanju (skladno s cilji trajnostnega razvoja),

- odgovornem sodelovanju z okoljem (odprta znanost, usmerjanje razvoja, pridobivanje projektov),

- tehnološkem razvoju (prenos dobrih praks, intelektualna zaščita) in 

- razvoju donatorstva po zgledu zahodnih univerz.

Vse to pa je mogoče le ob dobrih odnosih, ki jih poganjajo mehke vsebine in dogodki.

Profil kandidatov

V raznoliko ekipo Alumni pisarne bodo sprejeli še diplomanta UP FAMNIT z zaključenim magistrskim študijskim programom 2. stopnje, ki bo doprinesel kolektivu s svojimi izkušnjami in snoval nove oblike aktivnosti za alumne UP in širše. 

Idealen kandidat je zaključil študij na UP FAMNIT in nato del svoje kariere preživel v podjetjih in organizacijah v tujini ali Sloveniji, sedaj pa želi del svojih izkušenj prenesti v akademsko okolje. Pozna delovno okolje in razume, kakšno vlogo bi morala univerza igrati kot gonilec regionalnega razvoja, ter se zaveda procesov, ki jih mora akademska institucija opraviti, da bo to vlogo tudi prevzela.

Zainteresirani pošljete pisno ponudbo z življenjepisom, motivacijskim pismom in dokazili o izpolnjevanju pogojev do 20. 1. 2023, na e-naslov: kadrovska@upr.si.

*Ker je univerza vpeta tudi v mednarodno okolje, so pozicije odprte tudi za kandidate iz drugih držav, delovni jezik pa bo angleščina.

Postanite del ekipe nove Alumni pisarne, pridružite se mlademu kolektivu in soustvarjate nove oblike sodelovanja v družbi prihodnosti.

Celotno besedilo razpisa z zahtevanimi pogoji najdete na tej povezavi

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, in Evropska unija – NextGenerationEU. Projekt se izvaja skladno z načrtom v okviru razvojnega področja Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponente Krepitev kompetenc, zlasti digitalnih in tistih, ki jih zahtevajo novi poklici in zeleni prehod (C3 K5), za ukrep investicija F. Izvajanje pilotnih projektov, katerih rezultati bodo podlaga za pripravo izhodišč za reformo visokega šolstva za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0: projekt Pilotni projekti za prenovo visokega šolstva za zelen in odporen prehod.

 

 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija