UNIVERZA NA PRIMORSKEM PRAZNUJE 20. ROJSTNI DAN: V dveh desetletjih z izjemnimi uspehi med 25. najboljših na svetu

Koper

V letu 2023 Univerza na Primorskem praznuje 20. obletnico. 29. januarja 2003 je Državni zbor RS sprejel Odlok o ustanovitvi Univerze na Primorskem. Ob sprejetju odloka je univerza obsegala pet pedagoških članic in dva inštituta – danes pa obsega šest članic, en inštitut, univerzitetno knjižnico in študentske domove.

20. obletnico, ki poteka pod oznako UP 2.0, bo univerza slavnostno obeležila na tradicionalnem Tednu UP, ki poteka v mesecu marcu. Tudi letos bodo v tednu med 13. in 17. marcem potekale promocija doktorjev znanosti, inavguracija rednih profesorjev, posebni dogodki za zaposlene in mednarodni dogodek ONI 2.0 (Odprti Novim Izzivom 2.0) za partnerske univerze mrež, katerih del je UP.

Obeležitev se bo zaključila s Slavnostno akademijo in podelitvijo nagrad zaposlenim, ki bo potekala prav na rojstni dan UP, 17. marca, saj je bila na ta dan, leta 2003, vpisana v sodni register.

Leto praznovanj pa se s tem ne bo končalo, saj bodo skozi vse leto potekali tako tradicionalni dogodki, obarvani s praznovanjem obletnice kot posebni, novi dogodki, ki predstavljajo prihodnje uspehe UP 2.0.

 

 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija