UMRL JE EDEN NAJBOLJ ZNANIH OBRAZOV MALIH EKRANOV: Vzrok smrti patologi še ugotavljajo, a vsi sumijo isto

Kronika

Ameriškega igralca Michaela K. Williamsa, enega najbolj znanih obrazov malih ekranov v zadnjih letih zaradi vloge Omarja Littla v seriji Skrivna naveza (The Wire), so našli mrtvega v njegovem stanovanju v New Yorku, je v ponedeljek sporočila policija. Star je bil 54 let.

Policija je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v stanovanju, kjer so našli mrtvega igralca, našla tudi pripomočke za drogiranje. Vzrok smrti patologi sicer še ugotavljajo.

Williams je večkrat odprto govoril o svojih težavah z mamili. Medijem je povedal, da je zanje zapravil večino denarja, ki ga je zaslužil v seriji Skrivna naveza. V tej seriji je igral pravičniškega homoseksualnega oboroženega roparja, ki je napadal predvsem prekupčevalce z mamili. Serija je imela pet sezon, ki so jih predvajali v letih od 2002 do 2008.

Za vlogo je Williamsa pohvalil celo nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, ki je leta 2015 dejal, da je Omar njegov "najljubši lik iz najljubše serije".

Igralske uspehe je nadaljeval tudi v seriji Imperij pregrehe (Boardwalk Empire), kjer je igral mafijskega šefa Chalkyja.

Večkrat je bil nominiran za nagrado emmy. Med drugim je prejel novo nominacijo za igro tudi v seriji Lovecraft Country in bi se na slovesnosti čez dva tedna znova potegoval za to prestižno nagrado.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija