UKC LJUBLJANA V MILIJONSKIH IZGUBAH: Kljub temu direktor Marko Jug naročil avto za skoraj 50.000 evrov

Slovenija

Generalni direktor UKC Ljubljana dr. Marko Jug je kljub 29-milijonski izgubi bolnišnice naročil prestižni električni terenec v vrednosti skoraj 50.000 evrov. Zakaj se mu je to zdelo upravičeno, glede na izjemno slabo finančno situacijo v UKC Ljubljana, ne pojasnjuje. Skupaj s šefom nabave v UKC naj bi se hvalil, da s predsednikom vlade Robertom Golobom tvorijo "primorsko navezo". Kot je znano, je Jug Golobov nekdanji kajakaški kolega.

Generalni direktor UKC dr. Marko Jug je kljub 29-milijonski luknji na kliniki naročil električni terenec za 50.000 evrov, zaradi njegove zahteve po "posebni barvi" pa naj bi razpis celo ponovili. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana sicer zatrjujejo, da je bil razpis ponovljen zaradi odločitve o gospodarnejši nabavi, vendar je za spletni portal preiskovalno.si direktor družbe Pan-Jan, ki je bil dobavitelj tega avtomobila, navedbe UKC Ljubljana demantiral.

Podjetje je na prvem razpisu, objavljenem 23. maja 2023, zmagalo ter nabavilo za potrebe UKC novo Škodo enyaq. Cena za avtomobil je znašala 47.690 evrov. Zataknilo pa se je pri barvi. Podjetje je za vodstvo namreč pripravilo vozilo v modri barvi. Ta pa je zmotila naročnika, saj da je bila "preveč modra", zato so morali v UKC Ljubljana razpis ponoviti.

V kliničnem centru za vsak razpis določijo komisijo. Ta je sestavila pogoje, ki so ustrezali več različnim električnim avtomobilom: v ponovljenem razpisu, objavljenem 27. julija, so med drugim določili tudi barvo vozila; ta je morala biti črna, siva ali temno modra. Da bi zakrili direktorjevo kaprico po drugačni barvi vozila, zaradi česar je padel prvi razpis, so v ponovljeni objavi spremenili še nekaj tehničnih zahtev. Med drugim so povečali moč motorja, število dopustnih kilometrov, zmanjšali so jamstvo na baterijo na 12 mesecev. 

Do 4. avgusta se je na razpis ponovno prijavilo podjetje Pan-Jan, ki je oddalo ponudbo za električno vozilo črne barve; tokrat v vrednosti 47.500 evrov

Za rabljen avto so v UKC plačali le 190 evrov manj, kot bi za novega. To pomeni, da razpisa niso ponovili zaradi gospodarnejše nabave – na prvem razpisu je bila namreč ponujena cena nove modre Škode enyaq 47.690 evrov, na drugem pa je bila cena rabljenega črnega vozila 47.500 evrov. 

Razpise in nabavo službenega vozila UKC Ljubljana je izpeljal šef nabave Drago Kreš. Po zatrjevanju nekaterih virov naj bi se Jug in Kreš hvalila, da skupaj z Golobom tvorijo "primorsko navezo"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  10 .11. 2023 ob  20: 22
saj ni edini, to kar tekmujejo kdo bo kupil dražjega in večjega
vseved |  09 .11. 2023 ob  19: 12
11
Tipična bolezen malih povzpetnikov.