UGRABITEV V ANKARANU, UMOR IN POSKUS UMORA: Kot priča ni želel sodelovati, je pa hotel imeti policijsko varstvo

Kronika

Na današnjem naroku v sojenju trojici zaradi ugrabitve pokojnega Danijela Božića je obtoženi Dragan Čikojević dopolnil svoj zagovor in zatrdil, da v zvezi z dogajanjem okoli Božića ni imel nič. Je pa zatrdil, da so ga kriminalisti želeli prisiliti, da bi zaprosil za vstop v program za zaščitene priče.

Ćikojević je izpovedal, da so ga kriminalisti nekaj tednov po Božićevi ugrabitvi najprej "skrili" za 48 ur in ga poskušali prisiliti, da bi šel v program za zaščito prič. "Jaz sem temu nasprotoval, ker nisem naredil nič in nimam nič s tem primerom", je dodal.

Policijo naj bi Čikojević zgolj zaprosil, da bi on in njegovi domači dobili policijsko varstvo. Mati in sestra Danijela Božića sta namreč hodili po vasi, kjer živi in v okolici katere je policija našla truplo pokojnega Božića. Ženski naj bi njegovima staršema celo grozili, da bo njun sin končal tako kot pokojni. Vse to je prijavil tudi Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU), ki pa se na to ni odzval.

Katerega Klemna je klical obtoženi Čikojević?

Božićeva sestra in mati naj bi Čikojevića prav tako nadlegovali prek družbenih omrežij in celo v časniku, ga psihično uničevali tako, da sta mu sredi noči pisali preko Messengerja itd.

Pri branju listinskih dokazov je danes sicer prišel na dan izpisek telefonskih klicev Čikojevića, ki je v kritičnem času večkrat poklical nekega Klemna. Čikojevićeva zagovornica Klementina Fincinger je zavrnila "insinuacije", da naj bi Čikojević komuniciral s soobtoženim Klemnom Kadivcem. Kot je poudarila, so se te informacije izkazale kot popolnoma netočne. Kriminalisti bi namreč v le nekaj minutah lahko ugotovili, da je klicana številka pripadala drugemu Klemnu, Čikojevićevemu sodelavcu iz službe.

Iz dokazov izhaja, da je Čikojević po spletu iskal informacije o varnostnih kamerah, pištolah in pa tudi novice o Božićevi ugrabitvi. Fincingerjeva je k temu pripomnila, da je šlo za javno objavljene članke, ki so se na Facebooku verjetno prikazovali slehernemu državljanu.

NPU dopolnil ovadbo zoper sedem osumljencev

NPU je v zvezi z ugrabitvijo Danijela Božića konec lanskega leta na specializirano državno tožilstvo podal poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe zoper sedem osumljencev zaradi storitve kaznivega dejanja ugrabitve, umora in poskusa umora, so pred dnevi poročale Primorske novice. Pri tem policija zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka več podatkov ne more posredovati.

Obtožnica Klemnu Kadivcu, črnogorskemu državljanu Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću očita, da so skupaj s še neznanima storilcema podrobno načrtovali ugrabitev pokojnega Božića in poskušali ugrabiti Žarka Tešanovića z namenom, da jima povzročijo najmanj hude poškodbe. S tem naj bi ju prisilili, da opustita posle s prepovedanimi drogami, ter izsilili informacijo o tem, kje je ukradeno blago oz. denar.

35-letnega Božića so decembra 2019 po tistem, ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, našli mrtvega v okolici Kranja, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Istega dne je policija tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija