"UČBENIŠKI PRIMER NEUMNOSTI": Okužena 26-letnica hodila po barih in lokalih

Svet

V Nemčiji razburja primer ženske, ki naj bi imela simptome covida-19 in je kljub temu hodila ven po različnih barih in lokalih v letovišču Garmisch-Partenkirchen. Ministrski predsednik Bavarske Markus Söder je pozval k ukrepanju in morebitnem kaznovanju ženske, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Šestindvajsetletnica naj bi imela simptome in se je šla testirati, kljub temu pa je obiskala več lokalov v kraju pod najvišjim nemškim vrhom Zugspitze. Po besedah lokalnih oblasti je odgovorna za številne nove okužbe. Šlo naj bi za ameriško državljanko, ki je delala v hotelu v Garmisch-Partenkirchnu za ameriške vojaške sile in njihove družine. Po potrditvi številnih okužb v hotelu Edelsweiss so nastanitev preventivno za dva tedna zaprli.

"Garmisch-Partenkirchen je učbeniški primer neumnosti," je dejal Söder po srečanju deželne vlade v Münchnu. "Ta lahkomiselnost mora imeti posledice," je pozval. Ob tem je omenil tudi možnost visokih kazni. Proti ženski so uvedli kazensko preiskavo morebitnega kršenja pravil karantene, je danes sporočila tožilka Andrea Meyer.

Na Bavarskem se kršenje karantene kaznuje tudi z do 2000 evrov globe. Na območju letovišča so v nedeljo imeli po 55 primerov okužb na 100.000 prebivalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija