UBOJ BREZDOMCA V NOVI GORICI: Kakšna kazen čaka 23 in 41-letnega Novogoričana?

Kronika

Z zaključnimi besedami se je na Okrožnem sodišču v Novi Gorici danes končala glavna obravnava zoper Žana Goršeta Peršoljo in Sandija Kosa, ki ju obtožnica bremeni uboja 43-letnega brezdomca, ter Adnana Demirovića, ki je obtožen sodelovanja v pretepu. Za uboj v sostorilstvu je tožilka zahtevala 12 let zapora, za Demirovića pa šest mesecev zapora.

Tožilka Andreja Žvanut je za Sandija Kosa predlagala še dodatno kazen zaradi uničenja dokaznega gradiva, skupno enotno kazen zanj pa predlagala 12 let in štiri mesece zaporne kazni. Tudi Demirović bi moral po mnenju tožilke v zaporu presedeti več časa, saj je zanj predlagala enotno kazen dveh let zapora.

Za Gorše Peršoljo in Kosa je državna tožilka predlagala tudi podaljšanje pripora do pravnomočnosti sodbe.

Zagovorniki obtoženih, odvetniki Gregor Veličkov, Lidija Košutnik in Bruno Krivec, so za svoje varovance predlagali oprostilne sodbe in oprostitev plačila sodnega postopka. Krivec je izpostavil, da je treba kaznivo dejanje najprej dokazati, šele nato pa zanj obtožencem izreči kazni. Prepričan je, da v tem primeru kaznivo dejanje ni bilo dokazano, številne priče pa so bile zanj nezanesljive. Večina med njimi je namreč uživalcev prepovedanih drog ali alkohola, zato naj bi se dogajanja slabo spomnile, ali pa so zanj zgolj izvedele iz pripovedovanja drugih.

Tudi obtoženi so povedali svoj zagovor. Gorše Peršolja je tako dejal, da si je želel končati tako življenje in da ga je v Švici že čakala dobra služba. Kos je izpostavil, da so bile za nesrečni dogodek in smrt 43-letnega Valterja Humarja krive okoliščine, spor med njima pa naj ne bi bil vzrok njegove smrti. Demirović pa je povedal, da "v resnici ni tak zmaj, kot se ga opisuje v Novi Gorici".

Fotografija je simbolična.

Predsednica sodnega senata Darinka Kogoj je razglasitev sodbe napovedala za ponedeljek ob 15.30.

Novogoriška policija je bila 13. septembra obveščena, da na dvorišču zapuščene tekstilne tovarne Ideal, kjer se sicer zbirajo ljudje s socialnega roba, leži nezavesten moški. Na prizorišče je prišla ekipa nujne medicinske pomoči iz novogoriškega zdravstvenega doma in ga odpeljala v šempetrsko bolnišnico, kjer je po dveh dneh zdravljenja umrl.

Policija je izsledila dva osumljenca, stara 23 in 41 let, ki naj bi tako hudo pretepla 43-letnega moškega iz Vrtojbe, da je pozneje umrl. Oba sta stara znanca policije, saj so ju v preteklosti že obravnavali za različna kazniva dejanja, so takrat pojasnili na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  18 .06. 2021 ob  17: 09
To spada pod odraščanje, da tu pa tam kakšnega počiš?