UBITI, RANJENI ALI POGREŠANI ŠTEVILNI TUJI DRŽAVLJANI: Med njimi 12-letni otrok (VIDEO)

Kronika

Število žrtev spopadov, ki od sobote divjajo med izraelsko vojsko in palestinskim gibanjem Hamas, je na izraelski strani doseglo 1000, v izraelskih napadih na območje Gaze pa je umrlo najmanj 830 ljudi. Po najdbi trupel 1500 borcev Hamasa je skupno število smrtnih žrtev preseglo 3000. Ubiti, ranjeni ali pogrešani so številni tuji državljani.

Izraelsko veleposlaništvo v ZDA je v objavi na družbenih omrežjih sporočilo, da je bilo od sobote do danes ubitih najmanj 998 Izraelcev, ranjenih pa je bilo več kot 3400. Po podatkih ministrstva za zdravje v Gazi pa je bilo v silovitem obstreljevanju izraelskih sil, ki sledi sobotnemu napadu palestinskega gibanja Hamas, skupno ubitih 830 Palestincev. Po poročanju palestinske televizije Al Aksa je bilo ranjenih še najmanj 4250.

Število žrtev spopadov, ki na območju Gaze in v Izraelu divjajo od sobote, je tako skupno preseglo 3000, potem ko je predstavnik izraelske vojske danes sporočil, da so v Izraelu in v okolici območja Gaze našli 1500 trupel pripadnikov Hamasa.

Med ubitimi, pogrešanimi ali ranjenimi je tudi več tujih državljanov. Največ med njimi je Tajcev - ubitih je bilo namreč 18 državljanov Tajske, osem je bilo ranjenih, še 11 pa so jih vzeli za talce, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo tajsko zunanje ministrstvo.

Ubitih je bilo tudi najmanj 11 državljanov ZDA - to informacijo je v ponedeljek potrdil predsednik Joe Biden in dejal, da je "verjetno več ameriških državljanov tudi med talci Hamasa". Poleg tega je med smrtnimi žrtvami spopadov tudi deset državljanov Nepala, sedem Argentincev, štirje Francozi, po dva državljana Ukrajine, Rusije in Združenega kraljestva, ter po en državljan Kambodže in Kanade, sledi iz objav predstavnikov oblasti omenjenih držav. Več tujcev je tudi ranjenih, pogrešanih ali ugrabljenih, poroča AFP.

Hospitalizirani so štirje državljani Nepala, s petim pa so "izgubili stik". V Buenos Airesu so potrdili izginotje 15 Argentincev, iz francoskega zunanjega ministrstva pa so sporočili, da je pogrešanih 13 državljanov Francije, med njimi 12-letni otrok. Med pogrešanimi je tudi več Britancev in Rusov, pet Filipincev in trije Kanadčani.

Ob tem je nemško zvezno tožilstvo danes napovedalo preiskavo proti Hamasu zaradi suma ugrabitve in umora nemških državljanov, je za AFP povedala tiskovna predstavnica tožilstva. Zunanje ministrstvo v Berlinu je pred tem sporočilo, da je bilo med ugrabljenimi s strani Hamasovih borcev več Nemcev, ki so tudi izraelski državljani, vendar niso navedli točnega števila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kaj te briga  |  11 .10. 2023 ob  11: 27
Tudi Palestinci imajo otroke! Židi jih imajo zaprte kot zveri. Ko zver pride iz kletke, se zgodi kar se je zgodilo. Židi so okupatorji palestine!