UBILI NAJ BI DRUGEGA MOŽA AL KAIDE: ZDA so za informacije o najbolj iskanem teroristu ponujale 10 milijonov dolarjev

Svet

Izraelska tajna agenta naj bi avgusta v Iranu na skrivaj ubila drugega človeka teroristične mreže Al Kaida. Teheran je novico, ki jo je v petek ob sklicevanju na neimenovane obveščevalne vire objavil ameriški časnik New York Times, danes odločno zanikal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za Abdulaha Ahmeda Abdulaha, bolj znanega kot Abu Mohamed al Masri, ki je na seznamu najbolj iskanih teroristov ameriškega FBI in je v ZDA obtožen bombnih napadov na ameriški veleposlaništvi v Tanzaniji in Keniji leta 1998, v katerih je bilo ubitih 224 ljudi in več kot 5000 ranjenih. Za vsako informacijo, ki bi vodila do njegovega prijetja, ZDA ponujajo nagrado v višini 10 milijonov dolarjev.

Na ulicah Teherana naj bi Masrija 7. avgusta ustrelila dva moška na motorjih - izraelska tajna agenta, ki sta delovala po naročilu ZDA, piše NYT. Obenem naj bi bila ubita tudi njegova hčerka Miriam, sicer vdova enega od sinov Osame bin Ladna.

Kot je še poročal NYT, so umor Masrija, ki je veljal za verjetnega naslednika sedanjega vodje Al Kaide Ajmana al Zavahirija, doslej skrivali. Al Kaida tako ni javno objavila njegove smrti, iranski predstavniki so jo prikrili in zaenkrat nihče ni prevzel odgovornosti zanjo.

Uradni Teheran je danes zavrnil poročanje časnika in ponovil, da na ozemlju Irana ni nobenih Al Kaidinih teroristov. ZDA namreč Teheranu očitajo, da ščiti pripadnike Al Kaide in jim nudi zatočišče, kar pa ta ves čas zanika.

307.000-KRAT HVALA! Regional je najbolj bran regionalni portal v Sloveniji in primorski medij z največjim dosegom v državi

Po podatkih merjenja obiskanosti spletnih strani (MOSS), sindicirane raziskave neprofitnega značaja, ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), je v obdobju od 1. oktobra 2020 do 31. oktobra 2020 Regional bralo kar 307.306 oseb.

Kot je zatrdil tiskovni predstavnik iranskega zunanjega ministrstva Saed Hatibzadeh, skušajo sovražniki Irana - ZDA in Izrael - "z lažmi in posredovanjem izmišljenih informacij medijem" preložiti odgovornost za zločinska dejanja Al Kaide in drugih terorističnih organizacij v regiji na Iran, medtem ko so prav oni s svojimi "napačnimi politikami" ustvarili Al Kaido.

Ameriškim medijem je svetoval, naj ne nasedajo "hollywoodskim scenarijem ameriških in sionističnih uradnikov".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija