UBIJAL JE PEDOFILE IN POSILJEVALCE: Do smrti bo zaprt v stekleni celici

Kronika

Eden najnevarnejših serijskih morilcev v Veliki Britaniji Robert Maudsley bo umrl v podzemni celici. Njegova zadnja prošnja za življenje z drugimi zaporniki je bila namreč zavrnjena.

Trenutno je v zasebni celici v kleti zapora in tam bo ostal vse do smrti. Odločitev je bila sprejeta, ker bi bil lahko nevaren za druge zapornike in paznike.

"Prejšnji mesec so ga zavrnili, a se je na odločitev pritožil, ker je želel preživeti božič v navzočnosti ljudi. Vendar so odgovorili, da je bilo to zadnjič, ko so mu rekli ne," lokalni mediji navajajo vir iz zapora.

Ubijal je pedofile in posiljevalce

Maudsley mora zdaj preostanek svojih dni preživeti v celici velikosti 5,5 x 4,5 metra, ki je bila izdelana leta 1983 posebej zanj in je zaščitena z neprebojnim steklom. V njej vsak dan preživi 23 ur.

Maudsley je svoj prvi umor zagrešil kot 21-letnik. Ubil je Johna Farrella. Slednji je bil posiljevalec in je Maudsleyju pokazal slike otrok, ki jih je spolno zlorabljal. Takrat se je predal policiji in bil razglašen za nesposobnega za sojenje, poslali so ga v bolnišnico Broadmoor.

Maudsley se je prvih nekaj let za zapahi praviloma izogibal težavam, kasneje pa sta se s sojetnikom Davidom Cheesemanom zaprla v celico z Davidom Francisom, ki je bil obsojen zlorabljanja otrok, in ga mučila do smrti, potem pa njegovo telo obesila, da bi ga zaporniški stražarji lahko videli. Maudsley je bil obsojen zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti.

Lažno so ga obtožili, da je pojedel možgane zapornika

Leta 1978 je Maudsley zadavil in zabodel Salneyja Darwooda, ki je bil v zaporu zaradi umora svoje žene. Darwoodovo telo je skril pod posteljo, preden se je pritihotapil v celico pedofila Billa Robertsa, ki je spolno zlorabljal sedemletno deklico. Robertsa je ubil, mu izrezal lobanjo in glavo razbil ob zid. Lažno so ga obtožili, da mu je pojedel možgane.

Kasneje je bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen s priporočilom, naj ga nikoli ne izpustijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  28 .12. 2021 ob  09: 27
27
Koliko župnikov bi moralo k njemu na izpoved ?
vseved |  28 .12. 2021 ob  07: 38
-5
@nabasani, končno ena pametna od tebe.
Maestral30knots |  28 .12. 2021 ob  07: 32
24
Pedofili se med sabo ščitijo kot izgleda.
manemebasat |  27 .12. 2021 ob  22: 16
69
Namesto, da bi mu dali medaljo, ga zaprejo. Kriminalcu Obami pa dajo Nobelovo nagrado za mir. Ta svet je sel totalno v ku rac!