TURIZEM V KOPRU, IZOLI IN PIRANU: Kam vas vabijo obalni župani? (VIDEO)

Koper

Vroči sončni žarki, prijetna temperatura morja, plaže in mesta, polna živahnosti in življenja nakazujejo na poletne mesece, ko se tudi turizem v obmorskih mestih poveča. Turizem je v Sloveniji ena izmed pomembnejših panog. O trenutnih trendih v turizmu in pričakovanjih sodobnih turistov je spregovorila strokovnjakinja za turizem, prof. dr. Maja Uran Maravić s Fakultete za turistične študije – Turistice Univerze na Primorskem.

Koper, Izola in Piran so starodavna obalna mesta. Pretorska palača – osrednji arhitekturni spomenik Kopra, skupaj z Armerijo, Foresterijo, Loggio in stolnico, mestu daje njegovo značilno podobo, Izola ima bogato ribiško tradicijo, poleg tega pa so v Simonovem zalivu vidni ostanki potopljenega ribiškega pristanišča (mimogrede, prav tu je Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem uspešno vzpostavila Arheološki park Simonov zaliv, več o tem), Piran pa se ponaša zaradi svoje izjemne arhitekture, ki je v celoti spomeniško zavarovana, z mogočno stolnico Sv. Jurija in več kot 800 let starimi sečoveljskimi solinami.

O turizmu v treh obalnih občinah je stekel pogovor z županom Mestne občine Koper Alešem Bržanom, županom Občine Izola Danilom Markočičem in županom Občine Piran Geniom Zadkovičem.

Deli novico: