TURISTKO NAGNALI IZ HVARSKE RESTAVRACIJE, KER JE LEZBIJKA? Lastnik predstavlja drugačno zgodbo

Svet

Priljubljena restavracija Ringo na otoku Hvar je na Twitterju dobila izredno negativno reklamo. Kot kraj, ki ne tolerira pripadnikov LGBT skupnosti, jo je označila ameriška turistka, ki naj bi jo iz restavracije nagnali, ker je lezbijka, piše Slobodna Dalmacija

Sally Curwood je na svojem Twitter profilu zapisala, da jo je v petek okoli 18. ure lastnik restavracije "prisilil, da odide iz lokala, ker je bila tam s svojo partnerko". Po njenih besedah jima je celo grozil, da jima bo prerezal ladijsko vrv.

Po plazu negativnih komentarjev, ki so se usuli na sicer izredno dobro ocenjeno restavracijo, se je oglasil tudi njen lastnik Jurica Knezović in predstavil svojo plat zgodbe.

"To nima nič s tem, da sta lezbijki, redno imam goste geje in nikoli nikogar ne vprašam, kaj so ali kdo so," je dejal.

"Obe sta se preprosto obnašali neprimerno, saj sta se divje in brez nadzora poljubljali in drgnili sredi restavracije. Preprosto sem ju prosil, naj bosta diskretni, naj se malo vzdržita, ker je to restavracija. To bi prosil kateri koli par, ki bi se tako obnašal v restavraciji. Poleg tega sta vse ostale goste spravili v zadrego," je povedal za portal Slobodna Dalmacija.

Kot je nadalje pojasnil, jih je bilo za mizo šest, poleg zaljubljenega para še dve starejši osebi in dva otroka. "Takoj, ko sem jim to povedal, so vstali in pričeli žaliti. Celo kričali sta, da jima je žal za mojo osemletno hčer, ki je bila priča incidentu, da kdo j*** mene in mojo vero, bilo je grozno," je dejal Knezovič, ki je vse obtožbe o grožnjah kategorično zanika. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  09 .08. 2020 ob  17: 39
Na plaže tako ali tako že dolgo ne hodim več ker me tam večina pomanjkljivo oblečenih žensk spolno nadlegujeje z napeljevanjem na spolovilnost...Ma, kaj bodo sedaj svoje aktivnosti prenesle še v restavracije, da si tudi porcijo kalamarov ne bom mogel več v miru privoščit, ali kaj...
hribi |  09 .08. 2020 ob  11: 35
27
Meni se to zdi ok. Za vse pripadnike. LGBT populacije, ki se ne znajo brzdati bi priporočil da na webu iščejo tej populaciji naklonjene turistične nastanitve. Kot je npr Hurgarda ali pa jug Maspalomas. Nekaj v smislu LGBT welcome.