TURISTICA VABI NA KLEPETE V ŽIVO: Za vse, ki jih zanima študij turizma

Piran

V tem tednu, med 23. in 27. novembrom, poteka Virtualni karierni sejem poklicev in izobraževanja 2020. Na njem se predstavlja tudi Fakulteta za turistične študije - Turistica.

Članica Univerze na Primorskem, s sedežem v Portorožu, bo v sklopu predstavitev na sejmu za srednješolce organizirala Klepete v živo, na katerih bodo predavatelji in študenti predstavili študij turizma. "Tako boste lahko sami, iz prve roke, vprašali, kar vas najbolj zanima," sporočajo s portoroške fakultete.

Čeprav se v tem trenutku zdi, da je turizem zastal, na Fakulteti za turistične študije Turistici Univerze na Primorskem verjamejo, da je za njegov razvoj in preboj v lokalni skupnosti in širše v svetu potrebno prav znanje: znanje, ki bo znalo premagati različne izzive za to, da lahko posameznikom ponudi prostor in priložnost za aktivno preživljanje časa, prostoru in destinacijam pa možnosti za razvoj in uspeh.

Skupaj z učitelji, raziskovalci in študenti so bili v 25-letni zgodovini Turistice priča že mnogim preobratom v turizmu, zato vedo, da je želja po potovanjih, odkrivanjih novih svetov in spoznavanju drugih kultur, delček razmišljanja vsakega posameznika, ki se nikoli ne ustavi.

Vsi, ki ste zdaj v dvomih zaradi krize, vedite, da bodo ravno v času vašega diplomiranja, iskani strokovnjaki z veliko znanja o turizmu, ki bodo poskrbeli za ponovni razcvet te pomembne veje gospodarstva.

Vstopite v svet turizma skozi vrata Turistice!

Nekaj klepetov je že potekalo, zato ne zamudite tistih v prihodnjih dneh!

Poleg Turistice se na Virtualnem kariernem sejmu predstavlja tudi Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP Famnit).