TUJI MEDIJI OBSOJAJOČ NAD PREMIERJA: "Janez Janša je vzhajajoč populistični voditelj"

Svet

Očitki premierja Janeza Janša zoper slovenske medije odmevajo v tujini. Več medijev je v zadnjih dneh poročalo o tem in povzelo tudi izjavo urednikov večjih slovenskih medijev, da ne bodo klonili pred pritiski. V prispevkih med drugim izpostavljajo tudi tesne odnose Janše z madžarskim kolegom Viktorjem Orbanom.

"Janez Janša je vzhajajoč populistični voditelj, za katerega verjetno še niste slišali," je v sredo poročal portal Euronews. V prispevku z naslovom Ali bo Janez Janša popeljal Slovenijo po enaki populistični poti, kot je Madžarska? med drugim izpostavljajo vladne načrte za združitev regulatorjev ter napade premierja na medije in aktiviste. "Novinarji in mediji so med njegovimi najljubšimi tarčami," opisujejo Janševe tvite.

O slovenskem premierju in njegovem odnosu do medijev so pred dnevi poročali tudi na nemški javni radioteleviziji ZDF. V prispevku Slovenska vlada proti medijem so med drugim poročali o pritiskih na medije ter o tem, da je Janša na bojni nogi z Radiotelevizija Slovenija. Omenili so tudi tesne odnose med Janšo in Orbanom.

Tiskovne agencije, francoska AFP, avstrijska APA in hrvaška Hina, pa so povzele v sredo objavljeno izjavo urednikov večjih slovenskih medijev, v kateri so se ti zavezali, da ne bodo klonili pred pritiski in ne bodo spreminjali resnicoljubne in javnosti zavezane drže.

AFP med drugim v članku Slovenska vlada zlorablja virus za napad na novinarje piše, da je Janša zaveznik Orbana in da od prevzema mandata v marcu obtožuje do njega kritične novinarje, da "zasledujejo skrite interese, ki so povezani z nekdanjim komunističnim režimom".

APA pa med drugim piše, da Janša vedno znova očita večjim medijem, da širijo lažne novice o novem koronavirusu. Dodaja, da je na to temo delil na spletu članek tednika Demokracija, katerega solastnik je vladna SDS.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .10. 2020 ob  20: 47
Kaj pa Počivalšek,Tonin , Gantar, Jelinčič ? Tudi to so fašisti .
Mitos |  29 .10. 2020 ob  16: 41
@Drek
Počakaj, ti bo Lili vse razložil/a.....najprej o tvoji psihi, nato pa še o Janezovi Super sposobnosti! Pa naj doda še mene, ker se popolnoma strinjam s tabo!
Drek |  29 .10. 2020 ob  16: 33
Evropska komisija nas redno opozarja, da drsimo med 'iliberalne demokracije'. Ampak hej, Evropska komisija nima pojma.


Na vseh mednarodnih lestvicah in indeksih drsimo navzdol. Ampak hej, mednarodne lestvice in indeksi nimajo pojma.


Bruselj zavrača vladne načrte za okrevanje. Ampak hej, Bruselj nima pojma.


Bidnov svetovalec premierja označuje za koruptivneža in bivšega kaznjenca. Ampak hej, Bidnov svetovalec nima pojma.


Zahodni mediji premierja razglašajo za populista, ki je zlizan z Orbanom. Ampak hej, zahodni mediji nimajo pojma.


Vsi našteti tavajo v temi. Le kako lahko normalen človek dvomi v domoljubje in poštenje vlade, ki se sredi epidemije ukvarja s političnimi čistkami v vseh institucijah in deložacijami nevladnikov ... ki z državnimi posegi v medije izvaja 'ideološko uravnoteženje' ... ki politično odstavljenega direktorja NPU-ja kljub razsodbi sodišča noče vrniti na položaj ... ki 'objektivno' in 'neodvisno' preiskuje sama sebe ... ki preklicuje nepreklicne odstope ... ki jo financira tuja oblast ... in ki ji svetujejo snežiči?