TUDI ZA LOČITEV NI NIKOLI PREPOZNO: Skoraj stoletna zakonca po 77 letih odšla vsak svojo pot

Svet

Nekaj ​​dni pred božičem 2011 je dedek iz Italije Antonio C. (99) pregledoval staro komodo in pod plastjo prahu našel pisma. Začel jih je brati in spoznal, da je njegova žena Rosa (96) imela ljubimca. To je bilo skoraj 60 let nazaj, vendar je Antonio kljub temu ponorel in vložil zahtevo za ločitev.

Po tem, ko je dedek odkril, da ga je soproga v preteklosti prevarala, je ona v solzah takoj vse priznala. Moža je prosila za odpuščanje, a je bil on neizprosen - odpuščanja ni! Po 77 letih zakona, petih otrocih, dvanajstih vnukih in enem pravnuku je vložil zahtevo za ločitev. Antonio in Rosa sta se poročila v tridesetih letih prejšnjega stoletja. On je bil rojen na Sardiniji in bil poveljnik karabinjerjev v soproginem rodnem Neaplju.

Potem ko je njuna zgodba končala v lokalnih časopisih, je italijanska vlada leta 2015 revidirala postopek ločitve na način, da je čakalno dobo za nesporne primere skrajšala s treh let na šest mesecev.

Zdi se, da so se mnogi starejši zakonski pari dotične ločitve razveselili oziroma jih je opogumila, saj se je število vlog za ločitev v starostni skupini nad 65 let povečalo. Na primer, nek 90-letni moški je vložil zahtevo za ločitev, da bi se lahko poročil s 30 let mlajšo žensko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija