TUDI VAŠ ANDROID DANES "ŠTEKA"? Tako lahko napako popravite

Svet

Več uporabnikov Androida širom sveta je danes zjutraj poročalo o težavah z aplikacijami, te naj bi se namreč rušile. To naj bi se dogajalo na aplikacijah kot so Gmail, Yahoo Mail in brskalnik Google, pri čemer so imeli največ težav lastniki pametnih telefonov Samsung Galaxy.

Težava naj bi bil Androidov sistem WebView. Tega aplikacije uporabljajo za prikaz spletne vsebine, na vseh telefonih pa so že prednameščeni. Tudi Google je naznanil, da so s težavo seznanjeni ter da si prizadevajo za rešitev.

Kot so sporočili iz Androida, naj bi težavo odpravila odstranitev posodobitev iz sistema WebView.

To lahko storite tako, da Android System WebView poiščete v Trgovini Play in izberete "odstrani". Če te možnosti nimate, lahko isto dejanje izvršite v "nastavitvah naprave".

V nastavitvah pojdite na aplikacije in poiščite Andriod System WebView. Nato na vrhu strani kliknite meni s tremi pikami in izberite odstranjevanje posodobitev in pred ponovnim zagonom naprave to še enkrat potrdite.

A pozor, odstranite lahko zgolj posodobitve, ne pa samega sistema Android System WebView, saj lahko to povzroči še več težav ostalim aplikacijam.

Kako lahko preverite, ali vaše aplikacije ne delujejo pravilno?

Za to obstaja preprost način, in sicer v Trgovini Play lahko preverite svojo zgodovino.

To pa storite tako, da v zgornjem levem kotu Trgovine Play pritisnete meni in izberete "Moje aplikacije in igre". Tam so nato navedene vse aplikacije, ki jih je mogoče posodobiti. Če na tem seznamu najdete aplikacijo, ki vam ne deluje, pritisnite "Posodobi" in preverite, ali je težava odpravljena.

Zakaj je do tega prišlo?

Vir težave naj bi bil WebKit, zaenkrat pa še ni jasno, koliko časa bo trajalo, da se ta težava reši.

V zadnji Googlovi posodobitvi naj bi pisalo: "Prizadeti uporabniki ne bodo mogli dostopati do aplikacije Gmail v Androidu. Trenutno ni nobenih težav, ki bi vplivale na storitve Google Workspace. Uporabniki s težavami naj namesto aplikacij Gmail uporabljajo namizni spletni vmesnik Gmail," poroča hitc.com.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija