TUDI V POSTOJNSKI KARANTENI DVA OKUŽENA: "Ni nevarnosti, da bi se okužba širila v lokalno okolje"

Slovenija

Med 43 Slovenci, ki so po prihodu iz Španije nastanjeni v karanteni v hotelu Epic v Postojni, sta dva okužena z novim koronavirusom. Kot je danes še povedal poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, je bilo 40 brisov negativnih, pri enem pa bo potrebno odvzem ponoviti, kar bodo storili danes.

"Glede na to, da je bila za vse osebe uvedena stroga karantena, da nimajo praktično z nikomer nobenega stika, z njimi prihajajo v stik le zdravstveni delavci, ni nevarnosti, da bi se okužba širila v lokalno okolje," je povedal Curk. Nastanjeni v hotelu so zaprti v sobah, hrano in ves ostali pribor za higieno jim puščajo v vrečkah pred vrati.

"O ugotovitvah smo takoj obvestili postojnskega župana Igorja Marentiča. Tveganja, da bi se virus širil znotraj karantene, pa ni, saj ostajajo povratniki iz Španije v svojih sobah in nimajo stikov eden z drugim," je še povedal Curk.

Trenutno naj ne bi bilo potrebno nobenega od okuženih hospitalizirati. Vseh 43 pa bodo znova testirali čez slaba dva tedna, pred iztekom karantene.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija