TUDI TO POLETJE BO PROMET PO PRISTANIŠKI ULICI OMEJEN: Letos bodo pravila strožja!

Koper

Mestna občina Koper (MOK) bo tudi letošnje poletje omilila pritisk tranzitnega prometa v starem mestnem jedru. Tako bo od 15. junija ob koncih tedna s potopnim valjem omejevala promet na delu Pristaniške ulice. Bo pa ta omejitev letos strožja, saj bo prehod dovoljen samo avtomobilom stanovalcev z dovolilnicami in intervencijskim vozilom.

Zapora dela Pristaniške ulice v smeri Ukmarjevega trga, od križišča s Piransko cesto do priključka ulice Belveder na Ukmarjevem trgu, bo veljala ob petkih med 20. in 23. uro ter ob sobotah in nedeljah med 9. in 23. uro. V tem času bo promet urejal aktivirani potopni valj, na semaforju pa bo gorela rdeča luč. Dostava bo mogoča samo do 9. ure zjutraj. Nadzor nad prometom bodo izvajali občinski redarji.

Mestna občina Koper je letos k omejevanju prometa po Pristaniški ulici pristopila bolj strogo. Potopni valj, ki deluje na podlagi avtomatske prepoznave registrskih oznak motornih vozil (t. i. tehnologija ANPR), bo po prepoznavi registrske oznake vozila omogočil vožnjo oziroma nadaljevanje poti po Pristaniški ulici le vozilom, čigar registrske oznake bodo vnesene v informacijski sistem. Vožnja po Pristaniški ulici bo dovoljena izključno stanovalcem z dovolilnicami in intervencijskim vozilom.

Ker gre za pomemben poseg v prometni režim v starem mestnem jedru in ker ne želijo onemogočiti nujnih voženj, občankam in občanom na MOK predlagajo, naj jih na morebitne težave v zvezi z dostopom po Pristaniški ulici opozorijo s sporočilom na elektronski naslov pristaniska@koper.si.

Vse občanke in občane ter obiskovalce Kopra pozivajo, da ob obisku mesta svoja vozila parkirajo na parkiriščih na obrobju mesta, predvsem priporočajo Parkirno hišo Sonce in Parkirno hišo Belveder, ki je dostopna po Severni obvoznici ter kjer je vsaka prva ura parkiranja brezplačna, ob nedeljah sta brezplačni celo dve uri. Turistom je medtem na voljo tudi sedemdnevni turistični abonma po ceni 15 evrov, ki omogoča neomejeno parkiranje na parkiriščih Tržnica makadam in izven zapornic, Za Barko, Ob stadionu in Ob atletskem stadionu. Tako občankam in občanom kot tudi obiskovalcem in turistom je za brezplačen prevoz do središča mesta na voljo Kurjerca, ki jo lahko ustavijo z dvigom roke ali jo naročijo s klicem na telefonsko številko 051 488 000.