TUDI OTROCI Z RESNIMI KORONAVIRUSNIMI SIMPTOMI: To so opazili britanski znanstveniki

Svet

Iz Velike Britanije prihajajo informacije, da so zdravniki v zadnjih dneh tudi pri otrocih opazili določene zaplete, povezane z novim koronavirusom.

Kot piše britanski BBC, se pri otrocih po državi pojavlja vnetje, značilno za koronavirus, ali pa še neznana okužba, ki je povezana s temi primeri. Ti otroci so bili zelo bolni, kazali so simptome, podobne toksičnemu šoku (visoka temperatura, nizek krvni tlak, izpuščaji in težko dihanje). Nekateri od njih pa so imeli tudi prebavne motnje, vnetje srčne mišice in neobičajno krvno sliko.

Ob tem strokovnjaki opozarjajo, da do tovrstnih zapletov pride pri zares malo otrocih, podobne primere pa so zabeležili tudi v Italiji in Španiji. Britanski zdravstveni delavci staršem svetujejo, naj pomoč poiščejo v primeru, če otrok postane bled in hladen na dotik, ima premore med dihanjem ali nepravilen vzorec dihanja, ima močne težave z dihanjem, kar ga vznemiri ali naredi neodzivnega, dobi modre ustnice, postane izredno nervozen in pod stresom, je zmeden, neodziven, dobi izpuščaj, ki ne izgine ob pritisku, ali ima bolečine v testisih (pri najstnikih).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija