TUDI MED KARANTENO MORAJO BITI UREJENI: Italijani se frizirajo kar sami

Trendi

Številni Italijani so po skoraj enomesečni karanteni, med katero niso mogli obiskati frizerja, sami začeli skrbeti za svoje lase in pričeske. V trgovinah so tako v zadnjih dneh zelo iskane barve za lase, v spletnih trgovinah pa je močno naraslo povpraševanje po frizerskih pripomočkih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"V številnih trgovinah je že težko najti barvo za lase," je potožila Italijanka, ki se do pred kratkim za nič na svetu ne bi odrekla rednemu tedenskemu obisku pri svoji frizerki in se mora zdaj znajti sama. "Številne ženske si zaradi narastka pri rasti las skoraj ne upajo več pogledati iz stanovanja," pa je dejal mlajši frizer, ki kljub karanteni skrbi za pričeske svojih sosed v stanovanjskem bloku v Rimu.

Na spletu je vse več navodil, ki podrobno in korak za korakom pojasnijo, kako si lahko ljudje sami pobarvajo lase, uredijo pričesko ali se ostrižejo pred domačim ogledalom. Mlade Italijanke na novo odkrivajo navijalke za lase svojih babic ali se učijo spletati vedno daljše lase.

Ko začne v oči bosti siv narastek na laseh, si številni priskrbijo barvne pene, pršila ali kreme. Bolj kreativne ženske si pri prikrivanju narastka pomagajo z rutami ali trakovi v laseh.

V spletnih trgovinah je medtem močno naraslo povpraševanje po frizerskih pripomočkih, kot so električni aparati za striženje las in frizerske škarje. A rezultati domačih frizerskih poskusov niso vedno idealni in po spletu že kroži vrsta fotografij bolj ali manj ponesrečenih pričesk.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija