TUDI DANES ZASTOJI IN GNEČA: Še več prometa se pričakuje jutri (FOTO)

Slovenija

Tudi današnji dan je zaznamovala gneča na mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so bile najdaljše dobe za vstop v Slovenijo do dve uri. Zastoji so nastajali tudi na cestah proti domačim turističnim krajem. Še več prometa je pričakovati v ponedeljek.

Promet je bil danes povečan na primorski in gorenjski avtocesti. Predor Karavanke so občasno zapirali, večkilometrski zastoji so nastajali tako proti Avstriji kot proti Sloveniji.

Zastoji so nastajali na cesti med Lucijo in Strunjanom ter med Lescami in Bledom. Zastoji so trenutno tudi na nekaterih glavnih in regionalnih cestah, in sicer na cesti Sečovlje-mejni prehod Sečovlje in Jelšane-mejni prehod Jelšane.

Gneča je bila na mejnih prehodih s Hrvaško, večinoma pri vstopu v Slovenijo. Daljše čakalne dobe za vstop v Slovenijo so bile na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Gruškovje, kjer so potniki čakali za vstop in izstop iz države do dve uri.

Še posebej pa na prometno-informacijske centru opozarjajo na prometno obremenjene ponedeljke. Če se boste na pot odpravljali jutri, je vsekakor potrebno računati z daljšimi potovalnimi časi, to pomeni s kar precejšnjimi zamudami. Skoraj vsak ponedeljek do zdaj so nastajali daljši zastoji po primorski avtocesti in na ljubljanski obvoznici. Tudi zato, ker se po zatišju čez vikend vsem osebnim vozilom na cestah pridružijo še tovorna vozila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija