TUDI DANES GNEČA NA MEJNIH PREHODIH: Najbolj obremenjena Starod in Sečovlje (FOTO)

Slovenija

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi burje prve stopnje na vipavski hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Na mejnih prehodih je čakalna doba (ob 9.30, op.a.) za voznike osebnih vozil, in sicer na Gruškovju do ene ure pri vstopu in do pol ure pri izstopu iz države, na Starodu do ene ure pri vstopu in več kot dve uri pri izstopu, na mejnem prehodu Jelšane do pol ure pri vstopu in izstopu iz države. Na mejnem prehodu Sečovlje se za vstop čaka do pol ure, za izstop pa več kot dve uri, manj gneče je na Dragonji, kjer se v obe smeri čaka približno pol ure. Na mejnem prehodu Obrežje vozniki osebnih vozil čakajo od ene do dveh ur pri vstopu v državo ter do pol ure pri izstopu, vozniki tovornih vozil imajo čakalno dobo dveh ur pri vstopu v državo.

Danes, med 8. in 22. uro, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim. Med Novimi Jaršami in Zadobrovo promet proti Zaloški poteka po dveh zoženih pasovih.

Zaradi del je popolna zapora regionalne ceste Postojna–Rakov Škocjan, pri Ravbarkomandi je do nadaljnjega odpovedana zaradi požarne ogroženosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija