TUDI DANES GNEČA NA CESTAH: Še gostejši promet je pričakovati popoldne in zvečer

Slovenija

Ob višku poletne sezone je na cestah po Sloveniji tudi danes povečan promet, ponekod nastajajo zastoji. Za prestop slovensko-hrvaške meje je čakalna doba na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje, Dobovec in Jelšane. Še gostejši promet je pričakovati popoldne in v večernih urah, ko se bodo turisti vračali proti urbanim središčem.

Fotografija je simbolična.

Najdlje morajo vozniki osebnih avtomobilov trenutno čakati pred mejnim prehodom Gruškovje, in sicer je čakalna doba za vstop in izstop iz naše države eno uro. Približno 30 minut je treba za izstop iz Slovenije čakati na bližnjem mejnem prehodu Dobovec. Precej turistov potuje tako proti hrvaški obali kot tudi proti Sloveniji prek mejnih prehodov Sečovlje in Jelšane, kjer je trenutna čakalna doba v obeh smereh 30 minut.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste zaradi kontrole na slovenski strani občasno zapirajo predor Karavanke, zato tudi tam nastajajo zastoji.

Že v soboto so z nekaterih mejnih prehodov s Hrvaško poročali o povečanem prometu, osebna vozila so morala najdlje čakati na mejnih prehodih Gruškovje in Dobovec. Večkilometrske kolone so bile tudi v Avstriji za vstop v Slovenijo, tako pred Karavankami kot na Šentilju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija