TUDI ADRIATIC SLOVENICA S PODRAŽITVIJO: Koliko bo po novem znašala premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Slovenija

Zavarovalnica Adriatic Slovenica bo z novembrom zvišala mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo po novem znašala 34,5 evra. Premijo so primorani zvišati, saj morajo v vsakem trenutku izpolnjevati obveznosti iz zavarovalnih pogodb, stroški zdravstvenih storitev pa se v zadnjih letih povišujejo, so navedli.

Kot so pojasnili v zavarovalnici, se stroški povišujejo zaradi visoke stopnje zaposlenosti, visoke gospodarske rasti, ukrepov zdravstvene politike, ukrepov Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki je nosilec obveznega zdravstvenega zavarovanja, in višanja cen storitev.

Osnovna mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Adriatic Slovenica zdaj sicer znaša 31,98 evra. Odločitev o povišanju pa sledi potezi drugih dveh zavarovalnic, ki v Sloveniji ponujata dopolnilno zdravstveno zavarovanje, Vzajemna in Triglav.

Mesečno premijo sta povišali s septembrom. Polna mesečna premija se je pri Vzajemni podražila za 3,7 evra, in sicer z 31,97 na 35,67 evra. Zavarovanci pri Triglavu pa morajo od septembra za dopolnilno zavarovanje na mesec odšteti 35,55 evra. Pred podražitvijo je premija znašala 32,99 evra.

Še v avgustu, ko je odločitev o povišanju sporočil Triglav, v Adriatic Slovenica povišanja premije niso načrtovali. So pa napovedali, da bo ob nespremenjenih trendih povečanja obsega doplačil iz prve polovice letošnjega leta potrebna korekcija premija. Vse tri zavarovalnice so ob povišanju stroškov opozorile na višje stroške in večji obseg zdravstvenih storitev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija