TU SO NAJNOVEJŠE INFORMACIJE S SEJE OVK: "Človeške napake so mogoče" (VIDEO)

Koper

Koprska občinska volilna komisija je danes ob 16. uri začela sejo, na kateri obravnava ugovor Borisa Popoviča na izid županskih volitev z zahtevo po ponovnem štetju glasovnic. Zasedanje na Verdijevi sicer poteka zelo počasi, na njem sta poleg komisije prisotna že Popovičev zastopnik Franci Matoz ter zastopnika Aleša Bržana, Aleksander Pahor in Robin Jerman. Med premori izza vrat sejne sobe kapljajo skope informacije, seja pa še ni končana.

Nekaj po 20. uri je potekal televizijski vklop v živo, v katerem sta predsednik občinske volilne komisije v Kopru, Miloš Senčur in Franci Matoz dejala, da so človeške napake možne. "Odločitev ni znana, saj komisija še dela," je pojasnil Senčur in dodal: "Ponekod moramo zaradi tveganja oziroma domneve, da je morda volilni odbor napačno prešteval tako prejete kot oddane glasovnice, ponovno pregledati celotno volilno gradivo." Kot je pojasnil, zaenkrat do te napake še ni prišlo.

Po naših neuradnih informacijah se sicer seja ne bi smela zavleči čez polnoč.

OVK lahko ugovoru ugodi v celoti ali delno, ali pa ga v celoti zavrne. V skrajnem primeru je možno tudi, da bi komisija odredila ponovitev volitev.

Če bi OVK ugovor zavrnila, ima Popovič še vedno možnost pritožbe na občinski svet na dan ustanovne seje, ko se potrjujejo mandati. Če niti mestni svet ne odloči v prid kandidatu, se ta lahko v osmih dneh pritoži še na upravno sodišče, ki mora o pritožbi odločiti v 30 dneh. Do končne odločitve upravnega sodišča bi občino v tem času vodil najstarejši občinski svetnik.

Deli novico:

vseved |  06 .12. 2018 ob  20: 56
36
Sramota.Boris naj častno prizna poraz.