TRUMP POMETEL NAVODILA OBAME: Uporaba stranišč in slačilnic za transseksualce po starem

Svet

Administracija Donalda Trumpa je v sredo sporočila, da navodila prejšnje administracije predsednika Baracka Obame javnim šolam glede uporabe stranišč in slačilnic transseksualnih oseb ne veljajo več. Veljala sicer praktično niso nikoli, saj jih je po tožbi 13 držav blokiral zvezni sodnik v Teksasu.

Obamova vlada oziroma ministrstvi za pravosodje in izobraževanje so lani maja šolam, ki prejemajo proračunski denar, in šolskim okrožjem po ZDA naročili, naj omogočijo uporabo stranišč in slačilnic glede na spolno identiteto šolarjev, ne pa glede na to, kakšen spol je naveden v njihovem rojstnem listu.

Zagovorniki pravic homoseksualcev, biseksualcev in transseksualcev trdijo, da so bila navodila potrebna, kajti zvezne države imajo različne zakone glede diskriminacije. Le 15 držav na primer izrecno ščiti pravice transseksualcev, šolska okrožja in šole pa imajo različne pravilnike.

Konservativci nad Obamovo odločitvijo niso bili navdušeni, pritoževali pa so se tudi na primer starši deklic, ki se niso dobro počutile v slačilnici skupaj s fantom, ki se počuti kot dekle, pa še ni docela spremenil spola.

Praktičnih posledic odločitve Trumpovih ministrstev za pravosodje in izobraževanje glede na sodno blokado navodil predhodne vlade ne bo.

Ministrica za izobraževanje Betsy DeVos je sporočila, da je odločitev sedaj nazaj v rokah šolskih okrožij in zveznih držav, še naprej pa velja, da je potrebno zagotoviti takšno okolje, v katerem se bodo vsi otroci lahko varno učili in napredovali, torej tudi transseksualci.

Deli novico:

Škoda |  23 .02. 2017 ob  17: 42
ker ni več Trumpov, bi vsaj naredili red po svetu.
satir |  23 .02. 2017 ob  14: 19
Deklica, ki se je počutila kot fantek je na vsak način hotela lulat v pisoar... pa kar nekako ni šlo, vedno je prišla v razred vsa mokra, ti šment. Ne skret od punčk pa so drli fantje lulat, saj so trdili da se počutijo kot punčke, čeprav jih je nekaj ščemelo v hlačah ko so opazovali dekletca. ma zakaj neki no?
Dump trump |  23 .02. 2017 ob  09: 35
-5
in njegove podpornike.
Bravo |  23 .02. 2017 ob  09: 15
Trump! Tudi mi bi rabili podobnega voditelja.