TRST SE SOOČA Z NEOBVLADLJIVO MIGRANTSKO KRIZO: Namestitev primanjkuje, več sto jih čaka na azil

Kronika

V samo desetih dneh oktobra letos je italijanska mejna policija med Trstom in Slovenijo izsledila več kot 1000 migrantov.

Trst se srečuje z neobvladljivo migrantsko krizo. Samo včeraj so izsledili več kot 110 migrantov brez dokumentov, ki so prišli iz Slovenije. Še posebej veliko jih je na območju Doline. Njihovo identifikacijo so prevzeli pripadniki mejne policije in italijanske vojske, ki nadzorujejo mejo s Slovenijo.

Prestrezali so jih v manjših skupinah na različnih lokacijah, nekaj deset jih je prišlo kar na policijsko postajo. Večinoma gre za državljane Afganistana, pa tudi državljane Indije ali tiste z Bližnjega vzhoda. Skoraj vsi so zaprosili za politični azil.

Po poročanju TriestePrima se na policiji v Trstu vsak dan samoiniciativno pojavi na desetine migrantov, ki zaprosijo za azil. Trenutno jih je 480. Stopnjevanje prihodov in pomanjkanje namestitev povzroča resne težave, tržaške oblasti pa zaradi zaostrovanja migrantske krize prosijo vlado v Rimu za premestitve migrantov v notranjost države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija