TROJNO OPOJNO ZA VOLANOM ISTEGA AVTA: Policisti so jih ustavili trikrat, potem so le poklicali taksi

Kronika

Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto v sredo zvečer trikrat ustavili tri alkoholizirane moške med vožnjo iz Metlike v Kranj. Potem ko so prvemu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo, so isto vozilo ustavili še dvakrat, so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti policijske postaje Metlika so v sredo ob 21. uri na lokalni cesti v bližini Drašičev ustavili voznika kombiniranega vozila kranjskih registrskih oznak, v katerem sta bila še dva potnika. 34-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Isti kombi so čez uro in pol ustavili na Belokranjski cesti v Novem mestu. Tokrat je bil za volanom drugi izmed trojice, ki je prav tako kazal znake alkoholiziranosti. Novomeški policisti so ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Ločni so jih novomeški prometniki še enkrat ustavili. Tokrat je vozil 58-letnik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola, zato je tudi on ostal brez vozniškega dovoljenja in dobil prepoved vožnje. Takrat so Kranjčani le poklicali taksi službo, ki jih je varno pripeljala domov.

Policija je vsem trem voznikom napisala obdolžilne predloge in jih posredovala sodišču, so še sporočili s PU Novo mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija