TRILETNIK, KI JE ZAUŽIL MORSKO VODO: Ni več v kritičnem stanju, njegovo zdravstveno stanje se izboljšuje

Svet

Triletni deček, ki se je v ponedeljek, čeprav v plitvi vodi, v Marini Juliji skoraj utopil, je izven življenjske nevarnosti, potem ko so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Trstu. Pri tem se ponovno potrjuje, kako ključnega pomena je v takih primerih hitrost posredovanja reševalcev.

Ponedeljkovo mirno poletno popoldne na plaži v sosednjem Tržiču (it. Monfalcone) se je nenadoma spremenilo v prizorišče tragedije, ki bi lahko imela dramatičen konec. Triletnik, ki se je brezskrbno igral ob obali, se je v trenutku manjše nepazljivosti spotaknil in padel v plitvo vodo, vendar ob tem vdihnil večjo količine morske vode, kar je povzročilo hude težave z dihanjem.

Na srečo je hitro posredovanje reševalcev in zdravstvenih delavcev malčku rešilo življenje. Triletnika so v kritičnem stanju z reševalnim helikopterjem nemudoma prepeljali v otroško bolnišnico Burlo Garofolo, ki je referenčni center za pediatrične nujne primere v tržaški regiji.

Deček, ki so ga morali ob prihodu v bolnišnico oživljati in intubirati, da bi zagotovili ustrezno ventilacijo in zadostno količino kisika, kaže v zadnjih urah znake postopnega izboljšanja, samostojno diha in je pri zavesti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija